2018-06-14

Máris fröcsögnek miatta! A Fidesz az Alaptörvénybe emeli a keresztény kultúra védelmét

Oszd meg másokkal is!

A parlament törvényalkotási bizottságának fideszes tagjai az esti órákban módosító szándékjavaslatot nyújtottak be az Alaptörvény már benyújtott módosító javaslatához. A dokumentumot Harangozó Tamás, a törvényalkotási bizottság szocialista alelnöke posztolta ki a Facebook-on. A bizottság holnap reggel ülésezik.

A fontosabb változások részeként az Alaptörvény R. cikke kiegészülne azzal, hogy

Magyarország önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége.

A kereszténység (egész pontosan annak nemzetmegtartó szerepe) most még csak a preambulumban (bevezetőben) szerepel, a változtatással az a törzsszövegbe is bekerülne. Az ideológiailag semleges állam eszményétől való elrugaszkodás elsősorban azért lehet aggályos, mert Magyarország kultúrájának nem keresztény elemei a javaslat értelmében kevésbé számítanak védendő értéknek.

A kiegészítésnek már csak azért sincs sok értelme, mert a hatályos P. cikk szerint (egyebek mellett) a kulturális értékek már most is “a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége”.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A XXII. cikk kiegészülne azzal, hogy

Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Ide az is bekerülne, hogy az állam mellett az önkormányzatok is törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.

Borítókép: Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája (k) ősi keresztény szokás szerint megszenteli a Duna vizét vízkereszt ünnepén a Batthyány téri Duna-parton 2018. január 6-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!