2018-09-16

Már a máltai balosok sem akarnak migránsokat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

Málta soha nem lesz migránsközpont a Földközi-tengeren – szögezte le Joseph Muscat, az ország munkáspárti miniszterelnöke vasárnap, aki szerint a bajba jutottakat kimentik, de Málta nem fog a migránsok ügyeit kezelő központtá válni, – írja a 888.hu.

Olaszország több esetben is Máltát tette felelőssé a Földközi-tengeren bajba kerülő vagy ott kimentett migránsok befogadásáért, amitől Valletta elzárkózik. Muscat visszautasította, hogy országa nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot.

Hangsúlyozta, hogy aki máltai vizeken kerül bajba, azon minden esetben segítenek, de olyan esetekben, amikor nincs szükség segítségnyújtásra, a máltai hatóságok „keze meg van kötve”; nem hurcolhatnak Máltára olyanokat, akik nem akarnak odamenni.

Olaszország idén hivatalba lépett, jobboldali kormánya kijelentette, hogy Róma egyetlen további menedékkérőt sem fogad be, egyúttal azt követeli, hogy az érkezőket osszák szét az Európai Unió tagállamai között. Matteo Salvini belügyminiszter, a jobboldali Liga elnöke többször még olasz hajóknak is megtiltotta, hogy migránsokkal befussanak valamelyik olasz kikötőbe.
888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...