2018-08-10

Lövöldözés Kanadában – többen maghaltak

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Legalább négy ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-kanadai Fredericton városban – közölte a helyi kanadai rendőrség pénteken.

A város rendőrsége Twitter oldalán tudatta, hogy az incidens még zajlik, további halálos áldozatok is lehetségesek. A lövöldözés a Brookside Drive negyedben a Main és a Ring Road között történt.

A helyi lakosokat megkérték, hogy saját biztonságuk érdekében zárkózzanak be otthonaikba – írja a BBC. Azt kérték, hogy mindenki kerülje el a környéket. Azt ígérték, hogy amint lehetséges újabb részleteket is közölnek. Az incidens még jelenleg is tart.

A hely televízió riportere Nick Moore arról számolt be, hogy négy lövést hallott helyi idő szerint reggel 8 óra után – írja a CTV News. Szerinte a rendőrség egy épületre koncentrál.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Egy rendőr fegyverrel a kezében áll ott – nyilatkozta a reggeli műsorban. Moore azt is elmondta, hogy a négy lövést körülbelül öt perc alatt adták le.

A rendőrség őrizetbe vett egy ámokfutót a kanadai Frederictonban.

A helyi hatóság Twitteren üzent a város lakóinak, hogy maradjanak otthonukban.

Sajtóértesülések szerint legalább négy ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-kanadai Fredericton városában, Új-Brunswick tartományban.

A rendőrség közölte, hogy letartóztatta a gyanúsítottat, nemrég pedig Twitteren azt is bejelentették, hogy a halálos áldozatok közül ketten rendőrtisztek voltak.

A rendőrség egyelőre lezárta a lövöldözés helyszínét és annak környékét.

Arról egyelőre nincs hír, hogy terrortámadás áll az eset mögött, vagy egy ámokfutóról van szó, esetleg a bűncselekmény a szervezett bűnözéssel hozható összefüggésbe.

Update (16:34): A rendőrség megerősítette, hogy a támadó is “súlyos sérüléseket” szerzett a rendőrökkel vívott tűzharcban, jelenleg is kórházban ápolják.

Egyre több a fegyveres incidens

Az Egyesült Államokhoz képest Kanadában jóval szigorúbban korlátozzák a fegyvertartást, azonban az utóbbi években – korábbi jelentések szerint főként a helyi bandák miatt – elterjedtek a fegyverek a nagyvárosokban, és ezzel arányosan nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma is – írja az MTI.

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb, rendfenntartók életét követelő lövöldözés 2014-ben történt ugyancsak Új-Brunswick tartományban, a székhelytől, Frederictontól mintegy 200 kilométerre fekvő Monctonban. Akkor három lovas rendőr halt meg és ketten megsebesültek.

A múlt hónap végén Kanada legnagyobb városában, Torontóban egy fegyveres férfi találomra tüzet nyitott egy forgalmas utcán, két embert megölt és tizenhármat megsebesített.

Torontóban az idén 241 fegyveres incidens történt, melyekben 30 ember halt meg.

Ontario tartomány vezetése éppen csütörtökön tett ígéretet arra, hogy – mivel fokozatosan nő a tartományban a fegyveres incidensek száma – több forrást juttatnak a rendfenntartóknak, és bírósági tárgyalásukig őrizetben tartják a fegyveres bűncselekmények gyanúsítottjait.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...