2018-07-13

Lopott amerikai katonai tervrajzokat árulnak a sötét weben

Oszd meg másokkal is!

A Recorded Future kiberbiztonsági vállalat egy rutinvizsgálatakor felfedezte, hogy valaki amerikai katonai dokumentumokat, harcászati stratégiákat és a hadsereg által használt eszközökről készült részletes tervrajzokat árul a sötét weben. A Reaper nevű amerikai szuperdrón tervrajzai például már 200 dollárért megvehetők.

Andrei Barysevich, a Recorded Future kutatója a Boston Heraldnak elmondta, hogy még sosem látott ilyen mennyiségű, megvásárolható, bizalmas információt a sötét weben. Elmondta, hogy az Egyesült Államok hadserege által Irakban és Afganisztánban követett stratégiák és taktikák most bárki számára elérhetőek.

Barysevich állítása szerint egy hackerfórumon talált rá az értékes dokumentumokra, ahol a csoport egyik tagja azt állította, hogy az amerikai légierőtől lopott dokumentumok vannak nála, köztük az MQ-9 Reaper drón részletes tervrajza, amelyen már 200 dollárért túladott volna. A Reaperhez még karbantartási útmutatót is kínáltak.

Ezekkel az információkkal könnyen meg lehet találni az amerikai légierő gyöngyszemének, a Reapernek a gyengeségeit. További vizsgálódás kiderítette, hogy egy másik dokumentumhalmaz is fönn van a neten.

Forrás

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!