2018-07-11

Lehet Európából is haza indulni! Eddig több mint 200 ezren tértek vissza szíriai otthonaikba

Oszd meg másokkal is!

Az iszlamisták mintegy tucatnyi, legfőképp kelet-daraai frakciója bejelentette: elutasítja a megállapodást, és déli hadsereg néven egyesíti erőit.

Kétszázezernél is többen tértek vissza azok közül, akik a szíriai hadsereg és az iszlamisták között június közepe óta tartó harcok miatt hagyták el lakóhelyüket – jelentették helyi források. Az ENSZ korábbi becslései szerint a menekültek száma több mint 320 ezer.

A lakosok visszatérése azután kezdődött meg, hogy a múlt pénteken megállapodtak az iszlamisták és a Damaszkusszal szövetséges Oroszország tisztjei a Daraa tartomány jövőjéről folytatott tárgyalásokon, egyebek között az ellenségeskedés beszüntetéséről.

Ali az-Zaatari, az ENSZ szíriai humanitárius koordinátora hétfőn üdvözölte a szíriai kormánynak a világszervezethez intézett kérését, hogy nyújtsanak humanitárius segélyt a családok ezreinek Szíria déli részén.

Az ENSZ készen áll arra, hogy azonnal megkezdje a humanitárius segítségnyújtást, és mozgósítsa a Daraa, el-Kuneitra és Al-Szuveida délnyugati tartományok lakosainak alapvető szükségleteit kielégítendő, sürgős humanitárius segélyt szállító konvojokat.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Vasárnap a terroristák mintegy tucatnyi, legfőképp kelet-daraai frakciója bejelentette: elutasítja a megállapodást, és “déli hadsereg” néven egyesíti erőit. A szíriai hadsereg katonái újra indították a támadásokat az általuk ellenőrzött területeken.

MTI nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!