2018-02-11

Lehet ennél undorítóbb? – Darabolós gyilkosság után tüntettek az afrikai migránsok védelmében az “olasz antifasiszták”

Oszd meg másokkal is!

A “rasszizmus” és az “idegengyűlölet” ellen tüntettek Olaszország több városában antifasiszta és baloldali szervezetek szombaton. Becslések szerint körülbelül tízezren vonultak az utcákra az Olaszország középső részén található Maceratában, ahol a múlt héten afrikaiakra nyitott tüzet egy olasz, aki megelégelte a nigger hordák garázdálkodását. (Az MTI megfogalmazásában: “egy újfasiszta szélsőséges”.)

Milánóban, Torinóban és Bolognában is hasonló tiltakozó akciók voltak – jelentette a La Repubblica című balközép napilap. A Twitteren videók is vannak a tüntetésekről. Egyes transzparenseken azt lehetett olvasni: “Mindnyájan külföldiek vagyunk”.

A meneteken antifasiszta szervezetek, baloldali pártok és társadalmi szervezetek tagjai vonultak fel.

Macerata hatóságai zavargásoktól tartva lezárták a város egyes részeit, szüneteltették a tömegközlekedést. Az iskolák és üzletek zárva tartottak.

A helyi polgármester és a prefektus is arra szólított fel korábban mindenkit, hogy a feszültségek további növekedésének elkerülése érdekében semmilyen tüntetést ne szervezzenek a városba, ahol pénteken a bevándorlóbűnözés ellen tiltakozók csaptak össze rendőrökkel.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Egy 28 éves olasz múlt szombaton nyitott tüzet autójából afrikaiakra a városban, és hat embert megsebesített. Sajtóértesülések szerint a lövöldözés kapcsolatban állhat azzal, hogy Maceratában pár nappal korábban egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkosság elkövetőjeként egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok.

Teljesen természetes tehát, hogy kiállt mellette az “antifasiszta” baloldal…

(MTI, Kuruc)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!