2017-08-11

Közel 200 migránst kényszerítettek a tengerbe, sokan vízbe fulladtak

Oszd meg másokkal is!

Mintegy 180 etióp és szomáliai migránst kényszerítették embercsempészek a viharos tengerbe csütörtökön Jemen partjainál, közülük 55-en feltehetően vízbe fulladtak – közölte csütörtökön a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

Olivia Headon, az IOM szóvivője elmondta, hogy egyelőre öt holttestre bukkantak a partok közelében, további ötven migránst pedig még keresnek, de nagy a valószínűsége, hogy ők is a tengerbe vesztek.

Lina Koussa, az IOM ádeni irodájának igazgatója az EFE spanyol hírügynökséggel közölte, hogy a túlélők közül 25-en még kórházi kezelésre szorulnak.

Két nap leforgása alatt ez már a második ilyen eset: szerda hajnalban mintegy ötven kamaszkorú szomáliai és etiópiai migránst hagytak hullámsírban veszni az embercsempészek, miután vízbe lökték őket ugyanott, a jemeni partoknál, Sabva tartományban. Az IOM munkatársai elmondták azt is, hogy röviddel az eset után 29 migráns sírjára bukkantak a part közelében. Az áldozatokat a hajóutat túlélő társaik temették el, akik közül 27-en a parton maradtak. Őket az IOM részesítette sürgősségi ellátásban. Az IOM adatai szerint csaknem 70 migránsnak sikerült elérnie a partokat. “Mindnyájan nagyon fiatalok voltak, az átlagéletkoruk 16 év körüli lehetett” – mondta Headon. Az incidens után 22 migránsnak nyoma veszett, őket továbbra sem találják, feltehetőleg ők is megfulladtak.

“Nem zárható ki, hogy ez egy újfajta jelenség kezdete, az embercsempészek tudják, hogy a helyzet veszélyes számukra, rájuk lőhetnek, ezért a partok közelében a vízbe lökik őket” – írta közleményében az IOM. Ezt megerősíteni látszik Laurent de Boeck, az IOM jemeni misszió vezetőjének közleménye, amely szerint “a túlélők kollégáinknak elmondták, hogy az embercsempész a tengerbe lökte őket, amikor meglátta a hatóságok embereit a partok közelében”.

Orientalista.hu – ATV nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl