2018-03-12

Közel 20 év után a migránsok miatt kellett hazajönnie egy magyar édesanyának Németországból

Oszd meg másokkal is!

Rácz Emese szerint a migránsok sokkal könnyebben kapnak lakást, gyakorlatilag ők a fontosak, míg az európai állampolgárok másodrendűek. Ez a jelenség az, ami miatt az asszony hazaköltözött Debrecenbe.

Rácz Emese 2017 decemberében költözött vissza Magyarországra, Debrecenbe. A hölgy az M1 Híradónak adott interjújában fejtette ki, hogy hazaköltözésében édesapja egészségi állapota is szerepet játszott, azonban elsősorban a német gazdasági és politikai helyzet miatt hozta meg ezen döntését.

A magyar nő elmondta: 3 éves kisfiával közel két évig keresett lakást, eredménytelenül. A hatóságok ugyanis politikai nyomásra a migránsok számára biztosítottak elsőként lakhatási lehetőséget.

Az interjút teljes terjedelmében ITT tudjátok megtekinteni.

Rácz Emese egyedülállóként élt Németországban kisfiával. Mint mondta, a szociális lakások elutasításánál szerepet játszott helyzete. A hivatalok arra hivatkoztak, hogy nem tudná a rezsiköltségeket fizetni. Ezek után az egyik német főbérlőnél rákérdezett, hogy mennyi pénzt kap a menekültek után az önkormányzattól. Mint kiderült, 900 euró jár – fejenként. Átszámítva ez közel 280.000 forint.

Az édesanya ezután kezdett el rettegni attól, hogy a főbérlők a könnyű bevétel reményében kiteszik őt albérletéből. Gyakorlatilag másodrangú állampolgárrá vált Németországban a bevándorlókkal szemben.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Rácz Emese elmondta: hiába élt kint közel 19 évet, így is mindig külföldinek számított. Jelenleg abban reménykedik, hogy a helyzet előbb-utóbb megváltozik, és a migránsokkal szemben nem kerülnek hátrányos helyzetbe Németországba azok a külföldiek, akik már évtizedek óta kint élnek.

(Híradó.hu) – 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!