2017-10-13

Kirúgtak egy brit rendőrt, mert azt mondta: “szalonnába kellene csavarni a terroristákat”

Oszd meg másokkal is!

Sértő lehet a muszlim közösségekre nézve az a megjegyzés, miszerint szalonnába kellene csavarni Nagy-Britanniában a terroristákat — hangzott el annak a rendőrnek a meghallgatásán, aki elveszítette állását az alábbi vicces megjegyzés miatt.

Egészen döbbenetesnek bélyegezték felháborodott helyiek azt a hírt, miszerint kirúgtak egy már három éve rendőrként szolgáló férfit, csak azért, mert a közösségi médiában muzulmán terroristák kapcsán azzal viccelődött, hogy az iszlám vallásban tiltott, sertésből készült szalonnába kellene becsavarni őket. Az eljárást levezénylők azzal érveltek, miszerint

a megjegyzést tevő járőr súlyosan megsértette a rendőrség jó hírnevét azzal, hogy nem mérte fel, szavai mennyire bántóak lehetnek a muszlim közösségre nézve.”

Az európai szólás- és véleményszabadság csorbításának kérdésétől eltekintve, további érdekesség, hogy a rendőrség érvelése szerint egyenlőségjel tehető a terroristák és a békés muszlim közösségek közé.

Ugyanis ellenkező esetben, miért venné magára egy hétköznapi muszlim a terroristákkal való viccelődést?

Sajtóértesülések szerint a közösségi médiában tett megjegyzést nem sokkal a közzététel után törölte a járőr, ám egy jóakarója elmentette a kiírást, napokkal később pedig elküldte az eljárást kezdeményező rendőri testületnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!