2018-04-13

Kilencen mondtak fel a napokban Márki-Zay Péter városházáján

Oszd meg másokkal is!

Ők már a héten távoznak a polgármesteri hivatalból – tájékoztatott Márki-Zay Péter polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján. Szabó Bálint jogvédő csütörtökön 72 órát adott Márki-Zay Péternek.

A városi aktualitásokról tartott sajtótájékoztatót szerdán a vásárhelyi polgármester. Márki-Zay Péter itt jelentette be:

a polgármesteri hivatalban a napokban kilenc munkavállaló mondott fel.

A politikus szerint ennek hátterében a vasárnapi választás eredménye áll. A Promenád azon kérdésére, hogy milyen posztok üresedtek meg, a jegyzői hatáskörben dolgozó Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője azt válaszolta: mivel a köztisztviselők nem közszereplők, így nem kapott arra felhatalmazást, hogy bármilyen tájékoztatást adjon a nyilvánosság részére.

Szabó Bálint 72 órát adott Márki-Zay Péternek

A Promenad egy másik cikkében arról ír, Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen emlékeztetett: a K’Art-ügy Hódmezővásárhely legnagyobb gazdasági és közéleti bűnügye, ami során 60 vállalkozást megközelítőleg 800 millió forinttal károsítottak meg.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A K’Art-ügy Vásárhely Szeviép-ügye, egyben Márki-Zay Péter korrupciós és pártfinanszírozási ügye is.

A K’Art-károsultak képviselője elmondta, 35 napja várják a politikustól, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre: mikor, hány alkalommal és összesen mennyi pénzt kapott Kendi Imrétől, a K’Art-cégcsoport vezetőjétől a polgármesteri kampányára. Szabó Bálint megjegyezte: Márki-Zay ugyan nem válaszol a feltett kérdésekre, de nem is tagadja a tiltott pártfinanszírozás tényét.

Ezúton felszólítom a településvezetőt, hogy 72 órán belül hozza nyilvánosságra a bankszámlakivonatát, fizesse vissza a hozzá került, ellopott pénzeket az alvállalkozóknak, illetve kérjen bocsánatot mindazoktól, akiknek korrupciómentes politikusként tüntette fel magát”

– sorolta a követeléseket csütörtökön Szabó Bálint. Amennyiben Márki-Zay a három nap alatt nem tisztázza a helyzetet, akkor büntetőfeljelentést tesz ellene a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, illetve a polgármester összes jövő heti nyilvános megjelenésére ellátogat a kifizetetlen alvállalkozókkal.

PS, Promenad.hu; Vezető kép: MTI

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!