2016-12-12

Kiderült, hogyan pénzelték a párizsi és brüsszeli merénylőket

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

Börtönbüntetésre ítélték hétfőn Londonban a brüsszeli és a párizsi merényletek egyik gyanúsítottjának két segítőjét. A nyomozati anyagból érdekes és egyben ijesztő dolgok kerültek nyilvánosságra.

Két férfit ítéltek el hétfőn a brit fővárosban, akik összefüggésbe hozhatóak a tavaly novemberi párizsi, majd az idén márciusi brüsszeli merényletekkel kapcsolatban. A brit állampolgársággal rendelkező Mohammed Ali Ahmedet és a belga-marokkói, ámde Birminghamben élő Zakaria Boufassilt terrorcselekmény előkészítésének vádjával ítélte el a  Kingston kerület koronabíróságának esküdtszéke. Ahmedet a bíró ezután nyolc, Boufassilt három év szabadságvesztésre ítélte.

A vádirat szerint Ahmed és Boufassil háromezer fontot adott a tavaly novemberben Párizsban, illetve az idén márciusban Brüsszelben elkövetett terrortámadások egyik fő gyanúsítottjának, Mohamed Abrininek.

Abrini a brüsszeli Zaventem repülőtéren március 22-én elkövetett pokolgépes merénylet előtt néhány perccel, a két öngyilkos merénylővel együtt tűnt fel a biztonsági kamerák felvételén. A brüsszeli merényleteknek 32 áldozata volt.

A nyomozók kiderítették, hogy Abrini a párizsi merényletek előkészítésében is részt vett, a vádirat szerint 2015 júliusában Birminghamben járt, és akkor vette át a pénzt Ahmedtől és Boufassiltól. Az ügyészség szerint Ahmednek és Boufassilnak tudnia kellett, vagy legalábbis alapos okuk lett volna gyanítani, hogy az Abrininek átadott pénz terrorcselekmény finanszírozására szolgál.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ahmedről biztonsággal megállapítható volt a vizsgálat során, hogy szélsőséges iszlamista elveket vall, és az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet elkötelezett támogatója”

– fogalmazott az ügyet vezető bíró.

Azt végül nem sikerült kideríteni, hogy a terroristák mire is használták az átadott háromezer fontot. A Scotland Yard viszont rájött arra, hogy egy birminghami férfi, Anouar Haddouchi számlájáról emelték le az összeget. Haddouchi szociális segélyként kapta az összeget, nem sokkal korábban Szíriába utazott, és csatlakozott egy fegyveres csoporthoz; sorsáról nincs hír.

Három héttel ezelőtt a 888.hu stábja is bejárta a belga merényletek helyszíneit. A riportot itt tekintheted meg.

MTI – 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...