2018-11-10

Késtek a név nélküli bankkártyák, ezért betörtek és elfoglaltak egy irodát a migránsok Athénban

Oszd meg másokkal is!

Név nélküli bankkártyákat találtak a migránsoknál a Balkánon, amelyeken szerepelt az ENSZ UNHCR és az EU logója, adta hírül a Nova24. Utánanéztünk a rejtélyes név nélküli bankkártyáknak, és kiderült, hogy az nem csalás, nem ámítás, a kártya nagyon is létezik, még ha ez az Indexnek nem is tetszik. A kártya kibocsátásának szinte alig van feltétele, még az sem kell, hogy a kontinensünkre érkező menekült státuszban legyen. Az ENSZ és az EU által közösen működtetett programot pedig az európai polgárok állják. Most tovább vizsgálódtunk az ügyben, és kiderült az is, hogy refugee.info nevű oldal is ezerrel propagálja a GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot, sőt, az oldalra látogatva azzal is szembesülhetünk, hogy az EU egy külön apparátust is fenntart abból a célból, hogy a hét öt napján telefonon segítsék a migránsokat a név nélküli bankkártyához jutni. Az ügyfélszolgálatot még egy tájékoztató videón is reklámozzák, nehogy esetleg elkerülje a bevándorlók figyelmét az ingyenpénzt biztosító lehetőség. Hogy mikre nincs pénz az EU-ban, mi?? Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a nagy sikerű programot még egy erősen kamuszagú propagandavideóval is megtámogatta a keresztény és muszlim migráns békés együttéléséről. A valóság kicsit karcosabb, mivel nemrégiben Athénban 50 bevándorló betört és elfoglalt egy, a kártyát kibocsátó irodát, mivel sérelmezték, hogy késnek a kártyákkal. A dolgozókat ki kellett menekíteni.

Nem is tagadják az ingyenpénzt biztosító kártyát

Migránsbankkártya – Forrás: Origo

A kártya létét nem is próbálják tagadni a fenti szervezetek, mivel maga az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a hivatalos honlapja számol be erről.

GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot a UHNCR és négy másik szervezet, többek közt az Európai Unió Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatóság (ECHO) hozta létre, és az Európai Bizottság finanszírozza természetesen az európai adófizetők pénzéből. Ha valaki emlékszik, hogy a „demokratikus” Európai Unió erről a kezdeményezésről mikor kérdezte meg a polgárait, az szóljon!Ahogy azt már megírtuk, a bankkártya kibocsátásának nincs semmilyen különös feltétele, csak annyi, hogy

  • 2015. január elseje után érkezzen az illető Görögországba.
  • Hogy egy bevándorló regisztrálja magát a görög hatóságoknál, vagy az EU fenti Főigazgatóságánál mint menedékkérő, tehát nem is kell hozzá menekült státusz sem!
  • Elmúlt 18 éves.
  • Nincs alkalmazásban sehol és nincs jövedelme.

Ennyi, és máris jöhet az ingyenpénzt biztosító bankkártya.
Határidő pedig nincs. Vagyis amíg jól esik nekik, élhetnek a nagylelkű Európai Uniós polgárok pénzén, de csak akkor, ha nem dolgoznak.
Kiderült az is, hogy összesen pedig 57,6 millió eurót (18 milliárd forintot) terveztek kiosztani csak 2017-ben, és az is kiderült, hogy 2018 augusztusáig 83 792 magánszemély jutott már a név nélküli bankkártyához.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Tizenegy nyelven segít a hét öt napján egy ügyfélszolgálat a migránsoknak a kártyához jutni

Nos, az Origo tovább vizsgálódott az ügyben, és további érdekességeket is talált.

Érdekes az is, hogy a refugee.info, azaz az útra kelő migránsok egyik fő honlapja ezerrel propagálja az ingyenkártyaprogramot. Sőt, az oldalról kiderül az is, hogy külön apparátust tartanak fent arra az illetékes szervek – az EU-s polgárok adójából –, hogy tájékoztassák a migránsokat telefonon angolul, görögül, arabul, fárszi, dari, urdu, francia, pashto, török, kurmanji és panjabi nyelveken, hogy hogyan jutnak hozzá a blanketta kártyához, illetve mit tegyenek, ha esetleg elhagyják, vagy elfelejtik a PIN-kódot Európa jövőbeli agysebészei. Szerencsére erre van pénz az EU-ban.

Segélyhívó a migránsok bankkártyája ügyében – Forrás: Origo

Ha ez nem lenne elég, egy tájékoztató videóval is megmutatják, hogy melyik telefonszám ad, akár arab nyelven is segítséget, ha esetleg gond lenne a ki nem merülő bankkártyával.

Íme, a kiváló videó:

The Greece Cash Alliance hotline is open! 💳📱🇬🇷

هل لديك أيّة أسئلة حول بطاقة المساعدة الماليّة أو تودّ تقديم طلب للحصول عليها؟ إبتداءً من الشهر الحالي، هُناك رقم واحد فقط لتتّصل به 🙌Got a question about your cash card or want to apply for one? Starting this month, there’s only one number you need to call آیا در مورد کارت کمک نقدی‌تان سوالی دارید یا می‌خواهید برای دریافت یک کارت درخواست بدهید؟ از آغاز این ماه، فقط یک شماره تلفن است که می‌توانید با آن تماس بگیرید 🙌 Vous avez une question concernant votre carte de paiement ou vous voulez en demander une nouvelle? A partir de ce mois, il n'y a qu'un seul numéro à appeler کیا آپ کا کیش کارڈ کے بارے میں کوئی سوال ہے یا آپ اس کے لیئے درخواست دینا چاہتے ہیں؟ اس مہینے سے، آپ کو صرف ایک نمبر پر کال کرنے کی ضرورت ہے 🙌============================================للإطلاع على المزيد من المعلومات باللغة العربيّة المتعلقة بالخط الساخن وبطاقة المساعدة الماليّة إنقر على الرابط التالي: 👈 goo.gl/2WpNdBMore info in English here: 👉 goo.gl/pK2T8e اطلاعات بیشتر به زبان فارسی را از اینجا ببینید:👈 goo.gl/1pempTPour plus d'informations en français: 👉 goo.gl/7xKbSyاردو میں مزید معلومات یہاں ہیں: 👈 goo.gl/Y7RtLW================================================More info in Arabic here: 👉 goo.gl/2WpNdBMore info in English here: 👉 goo.gl/pK2T8eMore info in Farsi here: 👉 goo.gl/1pempTMore info in French here: 👉 goo.gl/7xKbSyMore info in Urdu here: 👉 goo.gl/Y7RtLW

Posted by ‎راهنمای پناهندگان Refugee.Info دليل اللاجئ‎ on Tuesday, February 6, 2018

Mesébe illő történet a görögországi muszlim és keresztény menekült barátságáról

Az ügy kapcsán arra is volt energia és elszántság a Menekültügyi Főbiztosság részéről, hogy egy jó kis propagandavideóban mutassa be a békés migránsok békés egymás mellett élését. Ki is választották a két legjobb arcú bevándorlót ebből a célból, és máris összeállt a La Fontaine-i forgatókönyv.
A szívbemarkoló történet arról szól, hogy Ismain és Walid, akik mindketten egyébként a fenti GREECE CASH ALLIANCE, azaz a névtelen bankkártyákon keresztül az EU-s adófizetők nagylelkűségét élvezik, Görögországban ismerkedtek meg. Ismain muzulmán, Walid keresztény menekült, és mégis együtt horgásznak naphosszat, majd együtt eszik meg a halat, sőt mi több, a legjobb barátok lettek – a cikk szerint persze.

Ismain és Walid mesebeli története – Forrás: Youtube

Hogy tovább érzékenyítsék az esetleg még nem könnyező liberálisokat, az is kiderül a videóból, hogy Walid fizikusnak tanult, Ismain pedig festő és operatőr, de mindketten el akarnak helyezkedni. Na persze egy kicsit még élvezik előtte az EU-s polgárok ingyenpénzét.

50 migráns tört be az athéni irodába a kártyáját követelve

Ha esetleg a fenti videóval a felhők feletti idealista világban eltévelyednénk, hamar visszaránt a valóságba egy másik történet az ingyenkártyákkal kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy a nagylelkű EU és ENSZ által üzemeltetett rendszer túlterhelt lett és késtek a blanketta kártyák kibocsátásával, amit a „fizikus” és „operatőr” migránsok nem viseltek túl jól. Így hát kifejezve nemtetszésüket, az athéni központba betört 50 menekült, és elfoglalták az épületet, a dolgozókat pedig a hatóságoknak kellett kimenteni az épületből a felbőszült migránsok elől. Sokan odaláncolták magukat, és nem akartak elmenni addig, amíg meg nem kapják a kártyájukat.

50 migráns tört be és követelte a kártyáját – Forrás: Refugee.info

Az Iránból származó Saeed – aki nem fizikus – odaláncolta magát több mint egy hétre a bejárathoz. Őt sokan mások, főképp irakiak és afganisztániak is követtek, akik megafonnal követelték az ingyenpénzt biztosító kártyájukat. Az irodát be kellett zárni.

Hát ez ilyen. A jót könnyű megszokni. De feltehetjük a kérdést, hogy miért is törekedne a kedves bevándorló arra, hogy munkakeresésre adja a fejét kontinensünkön – amivel egyébként kábították nyugaton a közvéleményt – , ha az eszetlen Európai Unió és az ENSZ ingyen, sőt pont azzal a feltétellel biztosít számukra pénzt, hogy ne dolgozzanak. Talán nem ez a sokat hangoztatott integráció legjobb módja.

Origo

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!