2017-12-01

Karácsonykor óvodákban és szülészeti osztályokon mészárolna az Iszlám Állam

Oszd meg másokkal is!

Az Iszlám Állam egyik fiókszervezete arra buzdítja a többek között Európában meghúzódó magányos dzsihadistákat, hogy mostantól ne a többnyire felnőttek által használatos bevásárlóközpontokat, szórakozóhelyeket célozzák meg, hanem kifejezetten olyan helyszíneket, ahol sok-sok gyermek található.

Bárcsak Európába, Amerikába vagy Ausztráliába utazhatnék, hogy Allah segítségével olajba mártsam és elégessem a gyerekeiket a szüleik szeme láttára”

– olvasható az egyik olyan üzenetváltásban, melyet egymás közt osztottak meg a magányos terrorjelöltek a Telegram üzenetküldő szoftver segítségével.

A terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó SITE Group beszámolója szerint az ilyen és ehhez hasonló felhívások megsokszorozódtak azóta, hogy a Közel-Keleten végrehajtott koalíciós légicsapások nem egyszer civilek és gyerekek halálát is eredményezték. Egy másik lefülelt, kiváltképpen Európában tartózkodó magányos elkövetőknek szétküldött üzenetben a következő olvasható:

szándékosan nem piacteret, bevásárlóközpontot vagy szórakozóhelyet választanék…nem, dehogyis. Sokkal inkább egy óvodát vagy egy szülészeti osztályt, azok megfelelőbb helyek arra, hogy lemészároljam őket.”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Chris Meserole, Közel-Kelet-szakértő szerint ezeknek az üzeneteknek azért van toborzó hatása, mert az iszlám törvények az egyik legsúlyosabb bűnnek tekintik a kiskorúak kárára elkövetett erőszakot, gyilkosságot. Elmondása szerint sajnos a civil áldozatokkal együtt járó offenzívák gyakran csak még tovább tüzelik a szélsőséges dzsihadistákat a Nyugat ellen.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!