2018-10-05

Kannibálok falták fel a milliárdos Rockefeller-dinasztia 23 évesen eltűnt sarját Új-Guineában

Oszd meg másokkal is!

Végre megtudhatjuk, mi történt a 23 éves Michael Rockefellerrel, aki elutazott Új-Guineába 1961-ben, de sose tért haza.

A Netflix ugyanis jövőre műsorra tűzi The Search for Michael Rockefeller című dokumentumfilmjét – írja a Page Six. A megoldatlan rejtélyek után nyomozó dokusorozat ezen epizódja politikailag nem korrekt felismerésre jutott: Rockefellert felfalták a színes bőrű kannibálok. Ez már 1968-ban is felmerült, akkoriban a New York Post írt róla.

2007-ben Fraser C. Heston filmes (Charlton Heston fia) fedezett fel egy pakk 16 milliméteres filmet, amit Milt Machlin vett fel. Machlin neve esetleg onnan lehet ismerős, hogy ő alkotta meg a Bermuda-háromszög elnevezést, és ő is részt vett egy új-guineai expedícióban. Ennek Rockefeller megtalálása volt a célja és 1969-ben indították. A legutolsó szemtanúk ugyanis azt látták, hogy bennszülöttek fogvatartják őt.

A Post szerint az aszmatok törzse okozhatta Rockefeller vesztét. A lap azt írja, egy új könyv alapján, hogy az aszmatok társadalma elég maszkulin volt: az izmos férfiak szinte meztelenül jártak, egymással is közösültek, megosztották az asszonyokat, volt többnejűség is, rituálék közben pedig megitták egymás vizeletét és emberi vérbe merítkeztek. A fejvadászat és a kannibalizmus is elterjedt volt a 40 ezer éve szinte változatlan körülmények között élő, a papírt és a fémet sem ismerő törzsben. Rockefeller veszte az lehetett, hogy épp akkoriban lőttek le a hollandok öt aszmatot, így az odatévedő világos bőrű férfi a vérbosszú áldozatává vált.

A rituálé szerint a testet lefejezték, kibelezték, a végtagokat a tűzbe vetették, a fejet megfőzték, és sok testészéből ettek utána, amit nem ettek meg, azt pedig eszközeikhez, vallási kegytárgyaikhoz használták fel. A hollandok és Rockefeller családja kilenc napig keresték hajókkal és repülőkkel is a fiatal férfit, de nem találtak nyomot. Egy, az aszmatokkal jó kapcsolatban lévő holland pap végül beszélt a helyiekkel, és biztosra megállapította, hogy Rockefellert megették. A hír a holland kormányhoz is eljutott, de ők végül eltussolták. Az ENSZ-ben épp Új-Guinea megtartásáért küzdöttek Indonéziával szemben, és nem vetett volna jó fényt rájuk, hogy gyarmatukon milliárdossarjakat esznek az emberek. Illetve emberszabásúak.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Velvet nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!