2017-11-11

Kamerák előtt fejelték le a római riportert

Oszd meg másokkal is!

Letartóztatták azt az olasz férfit, Roberto Spadát, aki egy neki kellemetlen kérdést feltevő riportert nemes egyszerűséggel lefejelt, ezzel eltörve az orrát. A BBC azt írja, a római külvárosban történt támadás az egész országot feldühítette.

Spada a lefejelés után egy tonfával még el is kezdte ütni a riportert. A férfit “maffiamódszerekkel elkövetett súlyos testi sértéssel” vádolják. A testvére egyébként börtönben ül, 10 évet kapott maffiavádak miatt.

A riporter, Daniele Piervincenzi azt kérdezte, hogy a Spada családja vajon támogatja-e a CasaPound nevű szélsőjobbos szervezetet, amely ott helyben múlt vasárnap 9 százalékot szerzett egy helyhatósági választáson. A második forduló november 19-én lesz.

A lefejelés pillanatát a római polgármester, Virginia Raggi is kitwittelte azzal a felirattal, hogy a Spada-klán erőszakossága elfogadhatatlan, együttérzek az újságírókkal. Vissza fogjuk szorítani a bűnözést és a szélsőségeket Rómában”. A polgármester szombaton erőszakellenes felvonulást is szervez az érintett külvárosban. Ostiában. Ostia önkormányzatát két éve azért kellett feloszlatni, mert beszivárgott közéjük a maffia.

A CasaPound alelnöke is elítélte a támadást, és közölte, hogy Roberto Spada nem párttag. Spada egy később törölt Facebook-posztban bocsánatot kért, és azt írta, az újságírók megijesztették a fiát.

Index nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!