2018-04-14

Jobbikosok és Gyurcsány, Bajnai – lezajlott a “demokráciakövetelő” tüntetés

Oszd meg másokkal is!

Az elmúlt évek legnagyobb kormányellenes tüntetését szeretnék összehozni ma – írta korábban az Index. Az Operától az Oktogonig ér a tömeg az egyik irányban, a Deák térig a másik irányban. Arrafelé szellős a tömeg, de folyamatosan érkeznek. Az Opera környékén alig lehet mozogni – tudósítanak.


 

Szávay, Jeszenszky és Márki-Zay

A tüntetés előtt egy órával a héten bezárt Magyar Nemzet munkatársai tartottak kis megemlékezést a Király utcai templomnál, a Pethő Sándor utcában. Beszédet mondott Pethő Tibor és Torkos Matild, és pénzt is gyűjtöttek az utolsó számra. Ott volt mások mellett az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin, a jobbikos Szávay István, az exminiszter Jeszenszky Géza és Márki-Zay Péter.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Pár nappal a választás után a jobbikosok szerint nincs demokrácia

A jobbikosok óriási létszámban az Erzsébet téren találkoztak, és onnan sétáltak át az Operához egy molinóval. Zúg a Mocskos Fidesz, az Orbán takarodj, a Hazaárulók és a Demokráciát!.

Bajnai is demokráciát követel:

Fekete-Győr is demokráciát követel:

Az Oktogontól a Deák térig ér a tömeg

Mi vagyunk a többség! – kiabálják az elvesztett választás után.

Juhász Péter is demokráciát követel – és közben pénzt is gyűjt

A legnépszerűbb skandálások:

Rénszarvas, rénszarvas!

Helikopter, helikopter!

Gázszerelő, gázszerelő!

Magyar Nemzet, Magyar Nemzet!

Mi vagyunk a nép!

Mi vagyunk a többség!

Viktátor!

Itt a Kossuth téri szónokok névsora:

Nagy nevek…

Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője (Sóskút)

Lukácsi Katalin, a Viszlát Kétharmad aktivistája (Jászjákóhalma)

Dr. Szendrő-Németh Tamás (Szombathely)

Gulyás Balázs, az internetadó tüntetés szervezője

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester levele

Homonnay Gergely író, újságíró, tanár

Nyáry Luca diák saját versét mondja el

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament tüntetéseinek szervezője

Bezzeg 2006-ban

A szomszédos Csengődi Borozóban közben teljes nyugalommal nézik a Puskás Akadémia – Honvéd focimeccset. “A söpredék hogy fel volt háborodva, amikor mi 2006-ban kimentünk az utcára” – mondta egy Magyarország feliratú pólós férfi.

Szomorú

“Az a hátránya annak, ha egy kalap alá veszed az ellenségeidet, hogy előbb-utóbb egymásra is találnak. Árpád-sávos zászlók és balos transzparensek vonulnak épp együtt” – jegyzi meg a 24.hu.

Vonát nem ereszti a tömeg

Az Arany János utcánál fedezték fel többen, hogy ott van a Jobbik lemondott elnöke, Vona Gábor is. Kiabálni kezdtek, hogy “itt van Vona, itt van Vona”, fotózkodtak vele, majd egy idő után azt skandálták, “gyere vissza” – írja a HVG.

Ezt egy olvasónktól kaptuk. Igazinak tűnik:

Imádják és gyűlölik Gyurcsányt

A tüntetők egy részének körében nagyon népszerű a szemkilövető, sokan ölelgetik, fotózkodnak vele. A tömegből azért néha hallatszik felé egy “Gyurcsány, takarodj” kiáltás is.

A Kossuth téren bemondták, hogy a menet eleje itt, a vége az Operánál – írja az Index.

Volner János és Szilágyi György:


Fotó: Béli Balázs / Alfahír.hu

Beleolvadnak

“Ránézésre a tüntetők többsége valamelyik balos vagy liberális part támogatója, de a jobbikosok is beleolvadnak a tömegbe, senki nem szól be senkinek, békésen vonulnak” – írja az Index.

Orbán-beszédeket játszanak be felvételről

“Egy népnek joga van elküldenie a kormányt a demokráciában” – szól videón, hangos üdvrivalgás fogadja. Hat nappal a választás után.

Igen, még Lendvai Ildikó is demokráciát követel:

Hallgathatták az Árpád-sávosok ezt a hulladékot

A “raszta rapper” ezt a számot adta elő:

Nem akarnak újabb 150 éves uralmat

Lányi Őrsöt, az egyik szervezőt szólítják a színpadra. Azzal kezdi, hogy “egy senki vagyok”. Diák, vidékről. Azért vagyok itt, mert egyszer szeretnék érvényesülni a hazámban. A bőrömön érzem a hatalom szorítását. Csak addig vagyunk fontosak, amíg behúzzuk az ikszet.

Orbán Viktor elfelejtette, hogy honnan jött, mondja. Édesapám is gázszerelőként végzett, de mégsem vagyunk milliárdosok, mert nem vagyunk Orbán Viktor barátai, és mert nem hajtunk fejet. Én is a húszas éveim elején járok, mégsem kapok milliárdos beruházásokat, mert nem vagyok Orbán Viktor veje. Nem akarunk újabb 150 éves uralmat az országban, újabb 48-as megtorlást, mondta.

Liberálisok és konzervatívok fogják egymás kezét, nagyon romantikus

Lányi rövid beszéde után a KDNP-t elhagyó Lukácsi Katalin arról beszél, hogy nem mondjatja senki, hogy nem létezünk, hogy senkik vagyunk. Orbán nekünk is felelős, a haza nem lehet ellenzékben. A haza nem egyik vagy másik párt, a haza mindannyian vagyunk, egyenrangúan, mondja.

A választási eredményt befolyásolta a sajtó bekebelezése, a kormányzati hirdetésnek álcázott uszítás. A Fidesz jelenti a kereszténységre a legnagyobb veszélyt, mert függő helyzetbe taszítja a püspököket, papokat. Ne engedjünk a megosztásnak! Liberálisok-konzervatívok megfogtuk egymás kezét, ne engedjük el!

Senkit nem hagyhatunk az út szélén, mondja. Azt is mondta, hogy a Fidesz megvásárolta a szegények szavazatait néhány helyen. Ezt nem hagyhatjuk. Ha sokan mozdulunk, meghátrál a hatalom, mondta.

Igaz, hogy lazán tüntikézünk, de szabadság, az nincs

Szendrő-Németh Tamás ügyvéd a színpadon. “Nem fogunk fejet hajtani a korrupt fideszes hatalom ellen”, mondja. A Fidesz nem tűri a gondolat, sem a szólás szabadságát, mondja szabadon egy szabadon megtartott tüntetésen.

Akartok szabadság nélkül élni? – ordítja a mikrofonba. Vannak, akik csomagolnak. Vannak, akik becsukják a szemüket és fülüket. És itt vagytok ki, mert szeretitek a hazátokat, és egyenes gerinccel akartok élni ebben az országban, mondja. Egy veszítenivalónk van: a becsületünk. Adjátok a becsületeteket? Én sem – mondja.

Ti cserben hagyjátok a hazátokat? Szolgái akartok lenni egy korrupt hatalomnak? Neeem – üvölti a tömeg, majd átvált Orbán takarodj-gyá. soha ne felejtsük el, ne tudjanak legközelebb kijátszani minket egymás ellen. Csak akkor tudunk véget vetni ennek, ha összefogunk, mondja. Egy mindenkiért, mindenki egyért, üvölti.

Bu*zik és Kárpátia-pólósok, népfront hangulat

A Kossuth téren a hangulat jó, de azért van feszültség, sokszor felcsendül az “Orbán, takarodj” vagy “Takarodjatok!”, de amúgy teljesen békés a tüntetés. Nem is látni olyan arcokat, akik bármire készülnének – írja az Index.

Az a nagy különbség az eddigi ellenzéki tüntetésekhez képest, hogy teljesen vegyes a társaság, látszik, hogy a Jobbik mozgósított, de vannak punkok, Kárpátia-pólósok és akár Budapest pride-os aktivisták is.

Teljesen népfront hangulat van, olyanok vannak együtt, akik pár éve még egymás ellen is tüntettek volna.

A tömegben fél óráig nem volt térerő, csak akkor lehet telefonálni, ha kimegy az ember oldalra, még a Vértanúk terénél is áll a tömeg.

Jövő szombatra is tüntetést jelentettek be, új választást akarnak, holott alig hat napja estek pofára

Csalás vagy nem csalás? – Gulyás Balázs műsorvezető sorolja azokat a lépéseket, amik miatt a Fidesznek lejtett a pálya (fideszes többségű NVB, közmédia stb.).

“Ez mind-mind csalás, a csalásnak pedig bukás a következménye”, mondja. Kivéve, ha a Fidesz vállalja az ismételt vizsgát. Ha van becsülete, új választást írnak ki, mondja.

Új választást! – skandálja a tömeg. Áder megmutathatná, hogy nem csak egy bajszos báb, mondja, mire felzúg a “bajszos szar”.

Jövő szombaton este 6-kor még többen leszünk ugyanitt, a legfontosabb, hogy új választást akarunk, mondja Gulyás. Szól az “új választást!”.

Új és tisztességes választást akarunk. Békésen és tömegesen fogjuk figyelmeztetni erre a kormányt, mondja.

Márki-Zay leírta a jelenlegi ellenzéket

A vidékiek félelmükben a hatalom helytartóira szavaztak. Az ellenzéki pártokkal nem lehet leváltani a kormányt, írja. ’90 előtt is volt beépített ember az ellenzékben és volt megfélemlítés is, olvassa egy szónok a levelet.

El kell kezdeni építkezni, de nem ezzel az ellenzékkel. Össze kell fogni. Mi vagyunk többen, mutassunk példát, fogjunk össze, védjük meg egymást. Alapítsuk meg a szabadság kis köreit. Addig is népszavazási kísérletekkel segíthetünk. Elsőként érjük el, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez, írta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Homonnay “Erzsimacska” Gergely is felszólalt.

De minden idiótát nem fogunk idézni.

Volner is diktatúrát lát

Volner János, a Jobbik alelnöke elmondta, hogy ez a tüntetés pártok felett kell hogy álljon. Összefogásnak kell létrejönnie magyar és magyar között, mikor “a diktatúra visszatérni látszik, és a miniszterelnök megtorlással fenyeget”. Látható az is, hogy a “demokratikusan gondolkodó, felvilágosult emberek” Orbán rendszerének végét akarják, hogy ne a korrupció legyen a politika hajtóereje, mint a Fidesznél, hanem a magyar emberekért való tenni akarás.

Az alelnök azt mondja, hogy a kritikák ellenére azért tüntetnek együtt a baloldallal, mert nem hagyhatják, hogy hazugságba taszítsák a kormánypártok a sajtót, és megvezessék az embereket. Olyan tájékoztatás szükséges, ami alapján az emberek felvilágosultan, kellő információ birtokában mennek el szavazni.

 

Telefonlengetéssel az ellenzéki összeborulásért

Gyetvai Viktor a színpadon. Nemet mondunk az elnyomásra, mondja. Ez a kezdete valaminek, ami reményt jelent, hogy nem kell elmenni, hogy itt élhetünk békében, ahol nem eredményes a gyűlöletpropaganda. Ez a választási rendszer nem tisztességes. Nincs szabad sajtó, mondja. Akik ma félnek a fideszes nagyuraktól, azokhoz nem jut el az információ, mert csak a fideszes propaganda van.

Meg kell fogadnunk, nem hagyjuk elveszni a hazánkat. Tegye fel a kezét, aki képes és hajlandó kiállni azért, hogy Magyarország újra demokratikus ország legyen, mondja.

Ki szeretné, hogy ne a Fidesz kormányozzon? Ki gondolja úgy, hogy ezért szükség van arra, hogy mi, magyarok összefogjunk? Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, minden ellenzéki pártnak közösen kell tenni ezért! Ki gondolja, hogy Magyarországon el kell indulnia az ellenzéki pártok közötti tárgyalásoknak? Tegye fel a kezét, aki szerint legközelebb egyetlen ellenzéki jelöltnek kell indulnia?

Tartsátok fenn a kezeteket, hogy az ellenzéki pártok is lássák! Mi vagyunk a nép, ezt a harcot közösen kell megvívni. Mutassuk meg, hányan gondoljuk úgy, hogy egy ellenzéknek van esélye ezt a rendszert begyűrni?

A tömeg a telefonokat lengeti. Zúg a “Viktátor”.

A magyar himnuszt “természetesen” az EU himnusza követte.

(Kuruc – Index – 24.hu – HVG nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!