2018-08-12

Izgulhat Merkel, vízválasztó választás jön

Oszd meg másokkal is!

A német kormány politikáját is megváltoztathatják az októberi bajor választások.

A bajor választások eredménye vízválasztó lesz Berlin politikájára a pártok eltérő migrációs stratégiája miatt, mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: a bajor miniszterelnök már bejelentette, hogy sokkal inkább a zöldekkel fogna össze, mint a szociáldemokratákkal. Ha ma lennének a választások, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) 31 százalékot kapna. 17-18 százalékot szerezne a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), 16-ot az Alternatíva Németországnak (AfD), a Zöldek pedig 15 százalékra számíthatnak.

A CDU/CSU pártszövetség elvesztette bázisa egyharmadát, ez a 7-8 millió ember döntően az AFD-hez állt át – véli Nógrádi György.

Bajorországban október 14-én tartanak tartományi választásokat. Német lapok szerint a CSU és az SPD bukhat, a zöldek viszont megerősödhetnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Merkel: beszélnünk kell Afrikával

Angela Merkel a hétvégén Pedro Sánchez spanyol kormányfővel tárgyalt Spanyolországban. Közös sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy szeretnének az eddiginél jobban együttműködni az afrikai országokkal a migrációs áramlás ellenőrzése érdekében.

Nem csupán Afrikáról kell beszélnünk, hanem Afrikával kell beszélnünk – jelentette ki Angela Merkel, aki kétnapos látogatásra érkezett a dél-európai országba.

Hatalmas szakadék

Pedro Sánchez kifejtette: minél nagyobb a szakadék Európa és Afrika között a gazdasági, társadalmi fejlődés, valamint az emberi jogok védelmét és a politikai stabilitást tekintve, annál nagyobb lesz a Földközi-tengeren zajló dráma. Ezért az unió egyik fő feladata kell hogy legyen ennek a szakadéknak a csökkentése – tette hozzá.

Az Európai Bizottsággal tárgyalnak pénzügyi források felszabadításáról Marokkó számára, hogy az észak-afrikai ország határvédelme hatékonyabb legyen, és a csónakok az illegális bevándorlókkal ne indulhassanak útnak a tengeren.

Merkel: el kell osztani a menedékkérőket

Angela Merkel kiállt egy igazságos elosztási rendszer kialakítása mellett az EU-ba érkező menedékkérők számára. Szerinte az nem csupán néhány ország feladata, hanem mindenkié. Ennek új formáját még nem találták meg. A politikus szerint a jelenlegi dublini rendszer nem működik.

A spanyol szocialista és a német keresztény konzervatív vezető találkozójának első napján lépett életbe az a megállapodás, amely alapján a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérőket visszaküldik a dél-európai országba.

Privátbankár nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!