2018-07-01

Informátor: Meg vannak számlálva a vergődő MSZP napjai

Oszd meg másokkal is!

Még sohasem volt ekkora válságban a hazai baloldal, mint napjainkban: nincs érdemi mondanivalója, nincsenek hiteles arcai. A legcsúfosabb helyzetben mind közül az egyre kilátástalanabbul vergődő MSZP van, mely a folyamatos népszerűség csökkenés megállításának kulcsát egy új, de meglehetősen szürke elnök személyében látta – mutatta be az Echo TV Informátor című műsora.

Egy bukott, de karakteres politikus (Mesterházy Attila), és egy kevésbé tettre kész (Tóth Bertalan) képviselő közül választotta meg elnöknek utóbbit a szocialista párt. A Pécsről indult politikust, egykori alpolgármestert a helyiek sem igazán ismerik, viszont miközben a várost nehéz helyzetbe kormányozták szocialista kollégáival, komoly jutalmakat osztogattak ki saját maguknak.

Tóth Bertalannak, párton belüli ellenlábasaival karöltve, valahogy meg kellene újítania az évek óta egyre csak gyengülő és feszültségekkel teli MSZP-t. Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa karizma nélküli hivatalnok-politikusnak nevezte Tóthot, aki nem oldja meg az MSZP válságát, csak elmenedzseli a pártot az EP- és az önkormányzati választásokig.

Nem fog semmilyen politikai üzenetet kitalálni az MSZP-nek, és nem fogja tudni növelni azt az alacsony támogatottsági szintet, amit jelenleg lehet mérni a pártnak

– mondta Deák, aki szerint a szocialisták csak megélhetési megfontolásból küzdenek a parlamenti helyekért, mert szükségük van az ezzel járó pénzre.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A rendszerváltáson átmentett, egykor erős kommunista utódpárt mára csupán 15 fős frakcióval rendelkezik az országgyűlésben, amelynél a Fidesz, a Jobbik és a KDNP is több képviselővel bír. Az MSZP saját miniszterelnök-jelöltet se tudott felmutatni a választáson, inkább összefogott a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéddel, hogy beállhasson Karácsony Gergely mögé, aki ráadásul nem is ült be a parlamentbe. Deák Dániel szavai szerint havonta-negyedévente esik egy százalékot a párt népszerűsége, folyamatosan fordulnak el az emberek tőlük, így egyszer csak elfogy a támogatói táboruk.

forrás: Echo TV

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!