2017-11-13

Íme Németország első transznemű parancsnoka

Oszd meg másokkal is!

A gendersemlegesség a társadalom minden szegmensébe begyűrűzik, még a hadseregbe is: a negyvenhárom esztendős Anastasia Biefang az első transznemű katonai parancsnok Németországban.

Mintha pofon ütöttek volna”

– elmondása szerint így reagált a német tiszt Trump elnök július 26-i Twitter-üzenetére, amelyben az elnök eltiltotta a transzneműeket a katonai szolgálattól, ezzel több milliárdos fölösleges költségtől megkímélve az amerikai hadsereget.

Anastasia Biefang több mint 23 évvel ezelőtt csatlakozott a német hadsereghez. Két évvel ezelőtt vallotta be először feletteseinek, majd később az egész egységének, hogy „rossz testbe született” – írja a The Washington Post.

Biefang a német hadsereg informatikai egységénél szolgál, alezredesként több mint 700 katona felettese. Ursula von der Leyen védelmi miniszter vehemensen támogatja a hadseregben a homoszexuális és transznemű személyzet megemelkedett számarányát, így Biefang (ebből a szempontból is) példaképnek számít Németországban.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az Európai Emberi Jogi Bíróság 1999-es ítéletéig Biefang kettős életet élt, a bíróság ítélete azonban kötelezte a tagországokat arra, hogy teljes mértékben elfogadják az LMBTQXYZ tagokat. Biefang szerint ezen ítélet óta a Bundeswehr “óriási lépéseket tett a diszkrimináció ellen”.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!