2018-04-20

Ilyen az, ha Brüsszel civilizál – 10 millió halott, de ez senkit nem érdekel…

Oszd meg másokkal is!

Az 1800-as évek közepére Portugália, Spanyolország, Anglia, Hollandia és Franciaország, Afrika kivételével gyarmatosította a világot. A belgák hoppon maradtak. Második királyuk II. Lipót – Viktória királynő kuzinja, persze ki nem, hiszen 26 rokon ücsörgött európai trónokon – résen volt: lám, ott van neki a fekete kontinens. Az akkortájt mindössze nagykorú állam uralkodója felfújta magát béka módjára. Büszkék is rá a belgák fenemód, mint nagy építőre. A glóbusz Belgiumon kívüli része II. Lipótra, mint 10 millió kongói kiírtójára emlékszik.

Mostanság kellene fejet hajtani a kongói belga népirtás emléknapján, azonban e napról körülbelül annyit tudunk, mint a belgák második királyáról. Rántsuk félre a píszi függönyt, amelyik eltakarja a tizennyolcas karikát érdemlő, felfoghatatlanul kegyetlen múltat.

Kapzsi Lipót kora ünnepelt amerikai riporterét, Henry Morton Stanley-t bízta meg, hogy fondorkodjon ki a jóhiszemű kongói bennszülöttek kézjegyével hitelesített szerződéseket, amikkel fenséges tulajdonába kerül az ország, pontosabban nyersanyaga, főleg a kaucsuk. Nohát, itt és ekkor történt az a bizonyos gyöngyökért megvásárlás. A törzsfőnökök késekért, ruhákért, no meg piáért kiárusították földjeiket. Ravasz Stanley 450 szerződéssel lepte meg a királyt. Hogy az aláírások helyén mi szerepelt, az komoly kérdés, hiszen a rászedett főnökök nem ismerték a betűvetést.

Az adásvételt követően a helybeliek röhejesen alacsony pénzért dolgozhattak egykori földjeiken. Falvaikat lerombolták, hogy kellő számú ültetvényt létesíthessenek helyükbe. Mindazokat, akik nem serénykedtek kellőképpen, megkínoztak, megöltek, asszonyaikat megerőszakolták, gyermekeiket megcsonkították. A tunya munkások okulására levagdosták fiaik, lányaik kis kezét. A kápók hamar ráéreztek az addig előttük ismeretlen lőfegyverek biztosította hatalomra, s halomra mészárolták testvéreiket. Ezen időmúlatásukat korlátozni igyekeztek a belga katonák, s hogy bizonyítsák a kápók, nem pazarolták feleslegesen a drága lőszert, kötelesek voltak bemutatni áldozataik levágott kézfejét.

Jól teljesítettek az úri muriban kollaboránsok és gyarmatosítók egyaránt, a legszerényebb számítások 5 millióra, mások 15 millióra teszik az áldozatok számát. Ez utóbbit alapul véve, a belga gyarmaton évente egymillió ártatlan veszett oda.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Teszem hozzá: pusztán üzleti alapon, mondhatni, amortizáció címén. Értesült ám erről a művelt nyugat. Nagy sokára sikongattak is, hogy nem kéne. De nem igazándiból értek rá Kongóval bíbelődni, lévén elfoglalta őket saját gyarmataik kiszipolyozása. Jól működő piacnak vették a világ leuralta részét, jókat kereskedtek egymással, ráadásul hálózatba tömörültek, amennyiben mindenütt ugyanazon uralkodóház szegről-végről, meg egymást vérfertőző rokonai parancsoltak.

Látható tehát, nem George Soros találta fel a spanyolviaszt, a spekuláns csupán felhevítette a jól működöttet. Miként az sem fatális véletlen, miért éppen Brüsszelt választották a tervbe vett Európai Egyesült Államok fővárosául. Bűn mocskolja be majd’ minden európai állam múltját, egyedül a Belga olyan, akár a minap született barika.

Hát ezért nem píszi emléknappal áldozni 5-10-15 millió ártatlanért.

Fotóforrás: cambridge.org

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!