2019-01-27

Így darabolnák fel Romániát? Orosz, magyar és a moldovai titkosszolgálatok terve szerint

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

„Cáfolja a SIE, hogy foglalkozna Erdély elcsatolásának állítólagos tervével Moldva menne az oroszoknak, Havasalföld az amerikaiaknak(!). Állítólag.

A Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) cáfolta szerdán, hogy létezne egy olyan belső dokumentum, amely az orosz, a magyar és a moldovai titkosszolgálatok által Románia szétszakítására készített állítólagos terveket elemzi és amelyet a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) elé kíván terjeszteni. A SIE közleményben hangsúlyozza, hogy az utóbbi napokban Románia feldarabolásával kapcsolatban felröppent „hírek” nem reálisak és nem létezik semmiféle hírszerzési dokumentum, amely ezt az állítólagos helyzetet vizsgálná.

A külügyi hírszerzés szerint ezek a cikkek jelentéktelen médiaszereplők termékei, akik a SIE nevét felhasználva próbálnak népszerűséget szerezni. A szóban forgó cikk a hajdan jobb napokat is látott egykori Ziua napilap online utódja, a ziuanews.ro oldalon jelent meg és átvette az Evenimentul Zilei is. A cikk szerint „operatív közegből származó források” szerint a SIE szakemberei egy Románia feldarabolását célzó forgatókönyv veszélyeit elemzik, amelyről egy részletes jelentést is készítettek és bemutatják majd a CSAT-ban is.

Az állítólagos külföldi terv arról szól, hogy Oroszország, Magyarország és Moldova titkosszolgálatai destabilizálni akarják Romániát, hogy feldarabolják az országot: Moldva Oroszország, Erdély Magyarország, Havasalföld pedig amerikai befolyás alá kerülne. A két kiadvány szerint ennek a tervnek a része az is, hogy a PSD nyerte a választásokat, mivel ennek is az ország stabilitásának a megingatása a célja.

foter.ro

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...