2017-05-25

Így állnak bosszút a brit önkéntesek a manchesteri terrortámadásért

Oszd meg másokkal is!

Rakkában állnának bosszút a hétfői merénylet miatt a szíriai kurdok kötelékében harcoló brit önkéntesek. A manchesteri terrortámadás csak még jobban megerősítette bennük azt a hitet, hogy az Iszlám Államot minél előbb el kell pusztítani.

Nagy-Britanniából nemcsak azért utaznak Szíriába, hogy az ISIS-hez csatlakozzanak, hanem azért is, hogy leszámoljanak a terrorszervezettel.

Michael Enright, a Szíriában harcoló kurd Népvédelmi Egységek (YPG) kötelékében harcoló brit önkéntes a hétfői támadást követően azt üzente a Twitteren, hogy amikor bevonul az Iszlám Állam által elfoglalt Rakka városába, nem lesz irgalmas. Mint mondta:

nem várok kegyelmet, és nem is adok kegyelmet.”

Egy másik önkéntes a Facebookon pedig azt írta: a kurdok és a szövetségesek nemsokára beveszik Rakkát, és ezzel “levágják a kígyó fejét”.

A kurd csapatok és szövetségeseik tavaly szeptemberben indítottak támadást az ISIS ellen. Céljuk az, hogy bevegyék Rakka városát. Jelenleg 40 kilométerre vannak a várostól, de sokak szerint pár héten belül megindul a várva várt támadás. Az YPG-t számos nyugati önkéntes segíti Szíriában, így jöttek képbe a britek is. Ők egyébként a mai napig arra kérik a brit kormányt, hogy nyújtsanak támogatást a terrorszervezet ellen harcoló erőknek.

(The New Arab) – 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!