2018-12-06

Időzített bomba! Hétezer muszlim terrorista szivárgott vissza Európába

Oszd meg másokkal is!

Tavaly több terrorcselekményt követtek el Európában, mint az azt megelőző évben, sőt, ezek több uniós országban követeltek halálos áldozatot, mint korábban bármikor. A merényletekben meghaltak száma azért csökkent a felére, mert a támadások – az erőteljesebb rendőri készültség és a titkosszolgálati felderítés miatt – kisebbek lettek. Hazánkat továbbra is a legbiztonságosabb európai országok közé sorolja a 2018-as globális terrorizmusindex. Az aggodalomra ad okot, hogy az Iszlám Állam (ISIS) immár több mint hétezer terroristája tért vissza a Közel-Keletről a nyugati világba, döntően az Európai Unióba. Nagy részük a migránshullámot használta ki a visszaszivárgásra, – írja az Origo.hu.

Átalakulóban van a nemzetközi, így az Európát is érintő terrorizmus, visszaszorulóban az Iszlám Állam, és egyre nagyobb számban követnek el terrorcselekményeket.

A merényletek áldozatainak száma azért csökken, mert a különböző országok terrorelhárítóinak hatékonyabb védekezése miatt a terroristák kisebb támadásokra álltak át – ezek az ausztráliai központú Gazdasági és Békeintézet (IEP) immár hatodik éves jelentésének főbb megállapításai.

Az Iszlám Állam terroristái. A kép illusztrációForrás: YouTubeOrigo nyomán

 

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!