2018-03-11

„Ideje szembenézni azzal, hogy a román állam hadjáratot folytat ellenünk”

Oszd meg másokkal is!

„Zaklatják rendezvényeinket és büntetik az azokon résztvevőket. Tiltják nemzeti jelképeink használatát. Ellehetetlenítik anyanyelvünk használatát. Elhurcolják otthonaikból székely testvéreinket és a legsötétebb kommunizmust idéző koncepciós eljárásokat folytatnak ellenük” – írta a Székely Szabadság Napja alkalmából portálunknak küldött közleményében az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete. Kiemelték: nemcsak siránkozni kell a jogokért, hanem tenni is érte, ám soha annyi segítséget nem kaptak a székely autonómia ügyéhez, mint ma.

„Idén is összegyűltünk, hogy követeljük a székely szabadságot. Azt a szabadságot melyet megígértek és jár nekünk. De ideje szembenézni a ténnyel, hogy a történelemben senkinek nem jár semmi ingyen, mindenki azt kapja amiért megdolgozik, amit kiharcol magának, amit igazán akar” – írta a PestiSrácok.hu-nak küldött közleményében az EMI. Az erdélyi ifjúsági szervezet úgy fogalmazott:

Ideje szembenézni azzal a ténnyel, hogy a román állam hadjáratot folytat ellenünk és nem akarja, hogy itthon magyarként, székelyként élhessünk és fejlődhessünk. Zaklatják rendezvényeinket és büntetik az azokon résztvevőket. Tiltják nemzeti jelképeink használatát. Ellehetetlenítik anyanyelvünk használatát. Elhurcolják otthonaikból székely testvéreinket és a legsötétebb kommunizmust idéző koncepciós eljárásokat folytatnak ellenük. A nemzetközi, de még a román jogot is sértő módon tiltják ki nemzettársainkat Erdélyből, sokszor még egy valótlan okot sem adva.

Hangsúlyozták, nem elég siránkozni, hanem tenni is kell „ellenük”, mert más nem segíthet rajtunk helyettünk. „Ne csak követeljük nemzeti jelképeink használatát, hanem használjuk is nemzeti jelképeinket. Ne csak felháborodjunk azon, hogy üldözik nemzettársainkat, hanem védjük is meg őket, viszont ne hagyjuk, hogy korrupt emberek magyarságukkal takarózzanak. Ne csak követeljük nyelvünk jogegyenlőségét, hanem használjuk is a magyar nyelvet” – írták. Azt is kiemelték: az autonómia nem cél, hanem eszköz a székely magyarság megmaradásáért.

Ha a román állam ezt tagadja is, mi gondoljunk úgy Székelyföldre, mint önálló egységre és egységes gazdasági és politikai elvek és tervek szerint dolgozzunk. Ehhez a munkához soha nem kaptunk a magyar nemzettől még annyi támogatást mint ma, ne hagyjuk, hogy egyesek ezt a segítséget, szemfényvesztő semmiségekre pazarolják.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Arra is felhívták a figyelmet: ne hagyjuk, hogy „a labanc lelkű árulók újra szétszakíthassák nemzetünket a Kárpát-medencében”.

Ütött az óra és ha tovább haladunk kis lépésekben az enyészet felé, lehet késő lesz majd felébredni. Épp ezért nem csak követelnünk kell a jogokat melyek megilletnek minket, hanem egy népként, egy akaratként el kell kezdenünk tenni értük, hogy majd egyszer ténylegesen megünnepelhessük a Székely Szabadság Napját

– zárul az EMI közleménye.

A székely szabadság napja a Székely Nemzeti Tanács 2012. január 6-i határozata alapján minden év március 10-én megtartott emléknap, a székelység összetartozásának napja. Azért ezt a napot választották, mert 1854. március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten Bágyi Török János kollégiumi tanárt, Martonosi Gálffy Mihály ügyvédet és Nagyváradi Horváth Károly földbirtokost, a székely vértanúkat. Ők a Makk-féle összeesküvés tagjaiként az elbukott magyar forradalom és szabadságharc lángját szerették volna újra fellobbantani. Életüket adták a nemzeti önrendelkezésért, ezzel a bátorság és hűség példaképeivé váltak.

PS nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!