2017-01-23

IÁ-követőnek vallotta magát egy Bécsben elfogott “fiatal” – kis barátját Németországban vették őrizetbe

Oszd meg másokkal is!

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követőjének vallotta magát a rendőrségi kihallgatáson az a 17 éves fiatal, akit két napja terrorizmus gyanújával vettek őrizetbe Bécsben – tájékoztatott a Kronen Zeitung című osztrák napilap. Az újság értesülését az osztrák belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg.

A Kronen Zeitung arról is beszámolt, hogy a rövidesen nagykorúvá váló férfi az interneten tanulmányozta, mi kell egy pokolgép készítéséhez, és azon volt, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat. A hatóságok az újság ez utóbbi értesülését sem kommentálták.

Vasárnap estig döntenek arról, hogy a 17 éves gyanúsítottat vizsgálati fogságba helyezik-e.

A fiatalt külföldi titkosszolgálati értesülések nyomán péntek délután fogta el a Cobra speciális egység Bécs Favoriten negyedében. A Kronen Zeitung akkor arról írt, hogy az elfogott férfi egy albán radikális csoport tagja, és január 15. és 30. között tervezett támadást végrehajtani az osztrák fővárosban.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az üggyel kapcsolatban pénteken tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az őrizetbe vett férfi bevándorló vagy bevándorlók Ausztriában született gyereke.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Frissítés: Németországban fogták el társát

Őrizetbe vették a németországi Neuss-ban a Bécsben terrorizmus gyanújával elfogott fiatal egy feltételezett társát – közölték vasárnap német illetékesek.

A 21 éves férfit még szombaton vették őrizetbe lakásában az észak-rajna-vesztfáliai településen, egy terrorelhárító rendőrségi alakulat bevetésével. A tartományi bűnügyi hivatal és a düsseldorfi ügyészség tájékoztatása szerint súlyos, állami elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják.

Részleteket hivatalosan nem közöltek. A Focus című német hírmagazin értesülése szerint a gyanúsított a Bundeswehr – a német hadsereg – intézményei vagy katonái ellen tervezhetett merényletet a Bécsben pénteken elfogott fiatalemberrel együtt. Közösen robbanószerekkel kísérleteztek a neuss-i lakásban, és lehetséges célpontokról beszéltek.

Bécsben pénteken egy 17 éves fiatalt vettek őrizetbe terrorizmus gyanújával. Német hírportálok beszámolói szerint az illető albán származású osztrák állampolgár. A Kronen Zeitung című osztrák napilap vasárnapi jelentése szerint az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követőjének vallotta magát kihallgatásán. A lap arról is beszámolt, hogy a rövidesen nagykorúvá váló férfi az interneten tanulmányozta, mi kell egy pokolgép készítéséhez, és azon volt, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat.

A fotó illusztráció.

MTI, Kuruc nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!