2017-05-18

Hivatalos: a rendőrség pancsersége miatt volt a berlini merénylet

Oszd meg másokkal is!

A hónapok óta folyó vizsgálatból kiderült, hogy a rendőrség több súlyos hibát vétett, melyeknek köszönhetően Anis Amri, a karácsonyi berlini merénylő véghez tudta vinni a terrortámadást.

A német hatóságok a december 19-i terrortámadás óta vizsgálják, hogyan is tudta végrehajtani az Iszlám Állam terroristája a merényletet. Mint a nyomozás kiderítette, a tunéziai migráns többször is elkerülte a német rendőrség figyelmét, holott többször jelezték számukra, hogy a férfi különösen veszélyes lehet – írja a Telegraph.

A berlini tartományi kormány vádat emelt két rendőr ellen, akik okiratot is hamisítottak annak érdekében, hogy eltitkolják azokat a hibákat, amelyek miatt nem vették korábban őrizetbe Amrit. A terroristát másfél hónappal a merénylet előtt már elkapták egyszer, amiért kábítószerrel kereskedett, ám elengedték.

Emiatt is hajthatott a lopott kamionnal Amri a karácsonyi vásáron hömpölygő tömegbe, aminek következtében egy tucat ember életét vesztette, hatvanan pedig megsérültek.

Bár a rendőrség több lehallgatott telefonbeszélgetéssel is rendelkezett amelyekből kiderült, hogy Amri egy nagypályás drogkereskedő, nem léptek az ügyben, elintézték azzal, hogy nem veszélyes, ugyanis szerintük egy piti alak volt.

Andreas Geisel, tartományi belügyminiszter szerint a vizsgálat kiderítette, elég bizonyíték volt a rendőrség kezében ahhoz, hogy letartóztassa a tunéziai férfit, így elkerülhető lett volna a terrortámadás.

Németországban a merénylet óta óriási az elégedetlenség a rendőrséggel szemben, amiért ilyen amatőr módon viselkedtek. Annak ellenére sem tudták kiutasítani az országból a merénylőt, hogy hónapokkal a terrortámadás előtt már elutasították a menedékkérelmét.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!