2018-02-05

”Héj Soros, hagyd békén ezeket a gyerekeket”

Oszd meg másokkal is!

Tiltakozók zavarták meg Robin Campillo 120 battements par minute (Percenként 120 szívverés) című film vetítését a Román Paraszt Múzeumában Bukarestben vasárnap este. A cannes-i filmfesztiválon a Zsűri Nagydíját elnyerő alkotás a 90-es években játszódik és az AIDS elleni küzdelemről szól. A tiltakozók román zászlókkal és “Románia nem lesz Szodoma és Gomora,” és “héj Soros, hagyd békén ezeket a gyerekeket,” feliratú táblákkal jelentek meg, miközben egyházi énekeket énekeltek.

Szerintük a film egy a homoszexuálisokat és a homoszexualitást támogató alkotás, megrontja a fiatalokat, és elfogadhatatlannak nevezték egy ilyen alkotás levetítését a parasztmúzeumban, arra hivatkozva, hogy a “román parasztok keresztény ortodoxok”.

A vetítésen Tudor Giurgiu rendező, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója is jelen volt, aki Facebook-oldalán “hihetetlennek” nevezte, hogy ilyesmi ma Romániában megtörténhet. Ironikusan megjegyezte: a moziknak ezentúl meg kell hozni a megfelelő biztonsági intézkedéseket, ha melegekről szóló filmet akarnak vetíteni.

(Transindex, Hunhír nyomán)

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!