2019-02-09

Hazugságokkal van tele a Soros-féle Freedom House jelentése

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Ideológiailag motivált és hibáktól hemzseg a Freedom House jelentése – állapította meg legfrissebb elemzésében az Alapjogokért Központ.

Az egészen az elmúlt évekig a nyílt társadalom hálózatához kötődő Freedom House (FH) „Szabadság a világban – 2019″ című jelentése egy ideológiailag, világnézetileg motivált dokumentum, Magyarországgal kapcsolatos megállapításai pedig hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, hibáktól – állapította meg az Alapjogokért Központ.

❒ Ideológiailag motivált és tévedésektől hemzseg a Freedom House jelentéseAz egészen az elmúlt évekig a nyílt…

Posted by Alapjogokért Központ on Friday, February 8, 2019

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Bár alcíme alapján a jelentés elvileg a „demokráciák világméretű visszaszorulását” tárgyalja, a részletes szövegből kiderül, hogy valójában a nyílt társadalmon és bevándorláson alapuló liberális demokráciák térvesztésén kesereg. Az FH szerint a demokráciákra leselkedő valódi veszélyt ugyanis az „antiliberális populista mozgalmak” jelentik, melyek „bűne”, hogy megvédik a nemzeti szuverenitást és a hagyományos nemzeti értékeket, miközben elutasítják a migrációt, sőt, szigorú, akár büntetőjogi intézkedéseket vezetnek be a bevándorlás megakadályozása érdekében – állapította meg az Alapjogokért Központ. Az ekképpen „antidemokratikusnak” titulált politikai erők közé sorolják nemcsak Magyarországot vagy Lengyelországot, de az amerikai, az ausztrál, a cseh, az izraeli, a szlovák és az osztrák kormányzatot is – érdekes módon éppen azon államokat, melyek elutasították az ENSZ globális migrációs paktumát.

Megkérdőjelezhető módszertan

A jelentésnek nemcsak a tartalma, hanem már maga a módszertana is erősen megkérdőjelezhető, hiszen egyfelől számszerűsít olyan, politikailag is nehezen leírható fogalmakat, mint a „szabadság” vagy a „demokrácia”, ezen kategóriák „teljesítését” pedig – tekintet nélkül a világ országainak eltérő kulturális, történeti, gazdasági és politikai hátterére, adottságaira – univerzálisan számonkéri. Ezen kategóriák az FH módszertanában ráadásul nem is semlegesek, hanem ideológiailag szintén telítettek: ugyanis saját bevallásuk szerint is alapfeltételezésük, hogy az emberek számára a „liberális demokráciák a legjobbak” – melyhez legkönnyebben a bevándorláshoz való jog korlátlan garantálásával és a nyílt társadalmakban való bizalom visszaállításával juthatunk el.

Ezek után nem meglepő, hogy a jelentés Magyarországgal részletesen foglalkozó fejezete erősen kritikus hazánkkal szemben és azt a „részben szabad” országok kategóriájába sorolta át – hátrébb, mint Indiát, ahol mindennapos a nők ellen elkövetett tömeges szexuális erőszak és számos területen informálisan továbbra is él a kasztrendszer, vagy mint Dél-Afrikát, ahol rendszeresek a fehér kisebbség ellen a nyílt utcán elkövetett gyilkosságok.

Teljes tájékozatlanság jellemzi a dokumentumot

Az Alapjogokért Központ szerint a minden objektivitást nélkülöző módszertanból fakadó abszurd rangsorolás mellett azonban figyelemre méltóak a Magyarországgal szemben felhozott „konkrét” kritikák is, melyekben keveredik a politikai-világnézeti ellenszenv és a ténybeli-jogi tájékozatlanság. A jelentés ugyanis egyik legfőbb „vádpontként” a magyar menekültügyi rendszer szigorítását és a déli határkerítés felállítását jelöli meg, melyek „kifejezetten megnehezítették a menekültügyi kérelmek benyújtását”, de demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják a „Stop, Soros!” törvénycsomagot is.

Az FH ezek mellett szintén kifogásolja, hogy Magyarország Alaptörvénye utalást tartalmaz a keresztény kultúrára, hogy a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiálja, vagy hogy a genderszaktól megvonták az akkreditációt. Mindezen felül ténybeli tévedés, hogy az Alkotmánybíróság tagjait a kormány nevezné ki – a tagokat 1990 óta kétharmados többséggel a magyar Országgyűlés választja –, de a közigazgatási bíróságok bíráinak kinevezési eljárásával sincs tisztában az FH, valamint – bár szintén kritizálják – láthatóan egyáltalán nem olvasták az új gyülekezési törvényt vagy a választási rendszerre vonatkozó szabályozást.

Óriási pénzeket kaptak Sorostól

Mint arról korábban beszámoltunk, a Freedom House-ról érdemes tudni, hogy éppen olyan kitartott szervezet, mint Soros hazai pártfogoltjai: az Átlátszó, a Helsinki Bizottság, az Amnesty International vagy épp a Transparency International. A sort persze hosszasan lehetne folytatni.
A Freedom House honlapja szerint csak 2010-ben 100.000-től 250.000 dollár közötti összeggel – tehát kb. 24-től 60 millió forinttal – támogatta az Open Society Foundation, tehát Soros alapítványa a szervezetet.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...