2018-04-14

Három terrorgyanús szíriai migránst fogtak el Németországban

Oszd meg másokkal is!

A német hatóságok szerint a három szír férfi egy iszlamista terrorszervezet tagja.

A migránsok feladata az volt, hogy az Ahrar al-Sham nevű szélsőséges iszlamista terrorszervezetnek katonákat toborozzanak, és harcolni küldjék őket Szíriába – írja az Origo. Elsősorban az interneten próbáltak dzsihadistákat toborozni.

Az illegális bevándorlók 2015-ben menedékkérőként érkeztek Németországba.

A gyanúsítottakat a francia határ melletti Saarlouisban fogták el.

Ahrar al-Sham az Iszlám Állammal szövetséges terrorista csoportosulás.A gyanúsítottak mind férfiak, 21, 23 és 27 évesek. A bírósági eljárás ellenük nemsokára megkezdődik.

Pár napja terrortámadást akadályoztak meg Berlinben, ahol késes merényletre készültek. A hat férfit azzal gyanúsították, hogy késes támadást szerveznek a német fővárosban. Később bizonyíték hiányában elengedte a berlini rendőrség a terrorgyanús „hatokat”, akik állítólag Anis Amri, a 2016-ban Berlinben karácsonykor elkövetett kamionos támadás elkövetőjének ismerősei voltak, és bosszút forraltak.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Horst Seehofer német belügyminiszter korábban azt nyilatkozta: továbbra is feszült a biztonsági helyzet Németországban, bármikor történhet terrortámadás, de a veszély nem konkrét, hanem elméleti.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint Horst Seehofer egy tipikus politikusi kijelentést tett, amit az elkövetkezendő 15-20 évben szinte bármelyik nap el lehet majd mondani. A szakértő szerint, ha időben elfogják azokat, akiket ilyen „agymosásnak” akarnak alávetni, és kellő mennyiségű eszközt fordítanak erre, akkor valószínűleg meg lehet előzni ilyen bűncselekményeket – tette hozzá.

Mindeközben Németország újabb hat hónappal meghosszabbította az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszán. A német kormány “biztonság- és migrációpolitikai” okokra hivatkozva rendelte el a határszakasz ellenőrzésének folytatását további fél évre.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!