2017-12-06

Hamász: Trump megnyitotta a pokol kapuját

Oszd meg másokkal is!

Netanjahu szerint történelmi jelentőségű Trump bejelentése Jeruzsálem elismeréséről, a PSZF szerint lerombolta a kétállami megállapodást. A franciák és a törökök is elítélik. Nemzetközi reakciók a bejelentésre.

Netanjahu: A többi ország is kövesse

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint történelmi jelentőségű Donald Trump szerdai bejelentése Jeruzsálem elismeréséről Izrael fővárosának és az amerikai nagykövetség Tel-Avivból történő áthelyezéséről – hangsúlyozta  egy előre rögzített videóüzenetében Netanjahu. Azt mondta, ez fontos lépés a béke irányába. “Jeruzsálem elismerését Izrael fővárosának a palesztinokkal kötendő békemegállapodásnak is tartalmaznia kell” – mondta. A zsidó állam miniszterelnöke egyben sürgette a többi országot is, hogy kövessék az Egyesült Államok példáját, és helyezzék át diplomáciai képviseleteiket Tel-Avivból Jeruzsálembe.

Naftali Bennett, a diaszpóra ügyeinek miniszter első reagálásában köszönetet mondott Trumpnak, és úgy fogalmazott, ragyogó nap ez a mai a zsidók számára – írja az MTI.

PFSZ: Lerombolta a kétállami megoldást

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) szerint Donald Trump döntése lerombolta az izraeli-palesztin válság kétállami megoldását. A Hamász palesztin iszlamista szervezet szerint Trump az amerikai érdekekért “megnyitotta a pokol kapuját”.

Ankara elítéli

Törökország aggodalommal fogadja és elítéli Trump bejelentését. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter Trump lépését felelőtlennek minősítette – írja az MTI. Recep Tayyip Erdogan török elnök még kedden kijelentette, hogy Törökország Trump döntésének következményeként megszakíthatja diplomáciai kapcsolatait Izraellel.

Franciaország nem támogatja

Franciaország nem támogatja Trump “sajnálatos” és “egyoldalúan” hozott döntését. A francia államfő – más országok vezetőit ismételve – leszögezte: Jeruzsálem státuszát az izraelieknek és palesztinoknak kell tárgyalások útján meghatározniuk. Macron emellett minden érintett felett nyugalomra intett, hangsúlyozta az erőszak elkerülésének fontosságát.

Egyiptom elutasítja

Egyiptom elutasítja az USA döntését – közölte a kairói külügyminisztérium. A minisztérium állásfoglaklása szerint az, hogy Donald Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, nem változtat a város nemzetközileg elismert jogi státuszán.

Index nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!