2018-01-11

Há­bo­rús ál­la­po­tok, a ka­mi­o­no­sok is fél­nek a mig­rán­sok­tól

Oszd meg másokkal is!

Po­kollá válik min­den ka­mi­o­nos élete, ha a fran­cia ki­kö­tő­vá­ros felé ve­szik az út­ju­kat – a mig­rán­sok még min­dig nem hagy­nak békét nekik.

Hiába számolták fel már 2016 októberében a tízezer migránsnak átmeneti otthont adó Dzsungelt, a helyzet a sofőrök beszámolói szerint nem sokat változott Calais-nál. Ezt megerősítette a Közúti Árufuvarozó Szövetség vezérigazgatója, Richard Burnett is: naponta 5-6 migránstámadásról kapnak értesítést. De valójában ennél sokkal többször próbálkozhatnak felszökni a teherautókra a migránsok.

Burnett elmondása szerint a migránsok bevált trükkje, hogy sziklát gördítenek az útra, vagy egyszerűen keresztbe fekszenek egy sávon – míg a kamionos lelassít, a migránsok megrohamozzák vagy az ő, vagy a mögötte lelassítók járművét, és megpróbálnak elbújni rajta. De az is gyakori, hogy üvegekkel, kövekkel dobálják meg a teherautókat, furgonokat, vagy a kiszálló sofőröket.

A szakember szerint a helyzetet az is nehezíti, hogy a Dzsungel felszámolása óta megszűnt a Calais-t övező médiafigyelem, a hatóságok is csökkentették a kikötői utakon szolgálatot teljesítő embereik számát, ez a lazulás pedig a migránsok próbálkozásainak kedvez.

A helyi szervezetek becslése szerint közel 700 migráns élhet most a szabad ég alatt a calais-i tábor egykori helyén, és mind az Egyesült Királyságba szeretne átjutni.

Ripost nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!