2015-11-17

Gyurcsány továbbra is kitart a migráns betelepítés mellett

Oszd meg másokkal is!
A párizsi terrorcselekmények miatt a Demokratikus Koalíció és az Együtt is felfüggeszti az európai uniós kvóták alkalmazása érdekében indított aláírásgyűjtését, ugyanakkor sem Gyurcsány Ferencék, sem Szigetvári Viktorék nem tartják szükségesnek, hogy változtassanak a migránsokkal kapcsolatos eddigi álláspontjukon.

– Gyurcsány Ferenc bejelentése értelmében a következő napokban a teljes belpolitikai tevékenységünket felfüggesztjük, így az aláírásgyűjtést is – mondta a Magyar Időknek Gréczy Zsolt. A DK szóvivője nemmel válaszolt viszont arra a felvetésünkre, hogy a történtek tükrében a DK szükségesnek tartja-e, hogy bármit is korrigáljon a menekültekkel, a kvótával vagy a fizikai határzárral kapcsolatos eddigi álláspontján.

Ismert: miután Gyurcsány Ferenc a múlt héten Brüsszelben az Európai Bizottság több tagjával is találkozott, a DK pénteken megkezdte aláírásgyűjtését annak támogatására, hogy kötelező uniós kvótákat határozzanak meg és ez alapján osszák el a menekülteket az EU tagállamai között. A párt az Eurobarométer legfrissebb közvélemény-kutatására hivatkozva akkor közölte: a magyarok 74 százaléka egyetért a kötelező uniós kvótákkal, a kérdésben nemzeti egység jött létre Magyarországon.

Az Eurobarométer az Európai Bizottság által készíttetett közvéleménykutatás-sorozat, amelyet 1973 óta végeznek el évente az unió tagországaiban olyan témákkal kapcsolatban, mint a szociális helyzet, az egészségügy, a kultúra, az információs technológia és a környezetvédelem. Az Európai Bizottság és cége, az Altus vezette konzorcium közötti megbízásáról Gyurcsány Ferenc azt mondta: az ügy Brüsszelben véget ért, a cég folytatja a munkát, reméli, hogy további megbízásokat is kap majd, mert nagy dolognak tartja, hogy egy magyar cégnek sikerül nyernie ilyen pályázaton. „Kifejezetten élvezem, ahogy a politikai ellenfeleim kapálódznak” – fogalmazott.

A Fidesz-frakció felháborítónak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc az Európai Unió kötelező betelepítési programjáról egyeztet Brüsszelben, „a magyar emberek háta mögött”. A párt szerint a DK elnökének és az európai baloldalnak a célja „Európa és a nemzetállamok meggyengítése és az európai kötelező betelepítési program végrehajtása”. – A volt miniszterelnök brüsszeli útja jelzi, hogy készül a politikai bosszú Magyarország ellen az uniós betelepítési kvóták elutasítása miatt – írta a Fidesz-frakció. Szerintük a DK és „Soros György-háttérrel készült közvélemény-kutatása” is hazudik, mert a magyarok többsége ellenzi az Európai Unió tervezett kvótarendszerét.
– A gyásznapokon kerüljük a pártpolitizálást, így felfüggesztjük az aláírásgyűjtést. De épp a borzasztó terror bizonyítja, hogy igazunk van, és közös európai megoldás kell – mondta a Magyar Időknek Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke azon meggyőződésének adott hangot, hogy a menedékkérők éppen az immár Párizsban is tapasztalt terror elől menekültek. Sajnálatosnak nevezte, hogy „Orbán Viktor Putyin kottájából énekelve mindent megtett eddig Európa gyengítéséért. Reméljük, most változtat.” Szigetvári továbbra is fenntartotta a 15 ezer menekült befogadására vonatkozó javaslatukat. Mint magyarázta, ezt a bevándorlókra értik, akiket szerinte lehetséges sikeresen integrálni, és a terroristák épp ezt akarják meggátolni. Megjegyezte: öregedő társadalmainknak szüksége is van ellenőrzött és integrálódni kész bevándorlókra. – A menedékkérőket fogadni kell, ha a magyar kormány nem félelmet gerjesztene, hanem integrálni akarna, ahogyan Angela Merkel is teszi, akkor erősebb, biztonságosabb és élhetőbb országgá válnánk – mondta Szigetvári. Szerinte terroristák lehetnek sokadgenerációs bevándorlók, repülővel, okmányokkal érkező bűnözők, a menekültek közé beépült gazemberek, és bár a terror ellen közös nemzetközi fellépés kell, „ez nem menekültpolitikai kérdés”.

Magyar Idők nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!