2017-10-09

Fiával és vadász barátaival üldözte a migránsokat a szegvári polgármester

Oszd meg másokkal is!

Fiával és vadász barátaival vette üldözőbe a két moldáviai migránst a szegvári polgármester, majd átadta őket a rendőröknek, de a hajsza alatt meg is sajnálta őket, úgyhogy kaptak vizet – számolt be az esetről a Délmagyar. A polgármester szerint a jövőben is előfordulhatnak hasonló esetek.

Ezért és a külterületi javak megvédéséért is mezőőrséget hoznának létre.

Gémes László polgármester az alábbi, augusztus végi történettel indokolta a város képviselő-testületi ülésén az új rendvédelmi szerv fontosságát. A lapnak úgy emlékezett vissza az esetre, hogy egy vadász barátja motorját akarta ellopni a két férfi, akiket előbb csak ő és a fia valamint a vadász ismerős kezdett üldözni, majd bekapcsolódott a körzeti megbízott és mások is, összesen vagy tucatnyian.

Vizet adtak nekik, őket pedig át a rendőröknek

A két férfi nem magyarul beszélt, és bottal hadonászott – emlékezett vissza a polgármester. “Mi pedig a közben odaérő vadásztársakkal, polgárőrökkel, a körzeti megbízottal és egy szegvári lakhelyű rendőrrel együtt 10 perc alatt 11-en gyűltünk össze. Végül mire besötétedett, sikerült kiterelni a férfiakat az erdősávból. Megsajnáltuk őket, vizet adtunk nekik, mert láthatóan nagyon kitikkadtak. Őriztük őket, amíg a szentesi rendőrök a helyszínre nem értek.”

Részben az esetleges jövőbeni hasonló esetek megelőzésére is jó lenne a mezőőri szolgálat – mondta a lapnak Gémes László, aki szerint korábban előfordult a környéken gázolaj-, szivattyúlopás – igaz, azt nem migránsok követtek el. Hozzátette, a novemberi ülésen szeretnék előterjeszteni a mezőőrkérdést, és ha megszavazzák, akkor január 1-jétől működhet a szolgálat. Addig is éjjellátó készüléket vásárolnak.

Zoom.hu nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl