2019-03-11

Felesleges a mellébeszélés! Nógrádi György: a migráció élet-halál kérdése

Oszd meg másokkal is!

A migráció ma élet-halál kérdés, és sajnos ki kell mondani, hogy Európa ma a végveszély szélén van. Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal a bevándorlás, Európa és a világpolitika három főszereplője került górcső alá.

A nyolcas legutóbbi vendége, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ahhoz, hogy megértsük a világpolitikai eseményeket, először arra kell emlékeznünk, hogy a hidegháború véget ért a szocialista rendszer összeomlásával. A harmadik világháború esélye ezzel minimálisra csökkent, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne lennénk tele helyi háborúkkal.

Mint ahogy a műsorban is elhangzott: a jelenlegi világot meghatározza, hogy “a biztonság csak a múltban volt abszolút, a jelenben relatív, míg a jövőben teljesen kiszámíthatatlan.” Ezt érzékletesen jelzi az a tény, hogy hivatalos adatok szerint manapság 20-22 helyi háború folyik. Nógrádi György leszögezte: a második világháború óta nem volt békés nap a Földön, és valószínűleg már nem is lesz.

Ebben a világban az egyik erőközpontot az USA tudhatja magáénak. Ezen ország története azért is releváns, mert az USA előtt álló egyik legnagyobb dilemma, hogy nemsokára a fehér lakosság lesz kisebbségben – részben a bevándorlás, részben pedig a demográfiai helyzet miatt. Ettől azonban még az USA marad a globális világ egyik nagyhatalma, többek között a katonai hírszerzés fejlettsége miatt.

A másik nagy játékos a globális térfélen Kína. Bár egyelőre le van maradva az USA-tól, mégis gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán. Kína erejét az adja, hogy szárazföldi határaiból egyetlen négyzetcentimétert sem hajlandó adni, nem hajlandó tárgyalni Tibet ügyéről, de ugyanígy az ott élő muzulmán kisebbség, az ujgurok kérdésével kapcsolatosan sem hajlandó engedni.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A harmadik nagy erőcentrum a világban pedig nem más, mint Oroszország,.

A világpolitikában ez a három ország diktálja a tempót, e három játékos között tartózkodik most Európa, amelynek minden erejét a migráció köti le. Nógrádi György Hans-Georg Maassent idézte ezzel kapcsolatban: ha Németországba napi 1000 migráns érkezik, még ellenőrizhetők. Ha napi 3000, akkor ott már nem lehet tudni, pontosan kik is érkeznek az országba.

Az alapvető probléma a migrációval az, hogy más volt az elvárás, és más a realitás”

– mondta A nyolcas vendége.

Hogy pontosan mik is voltak ezek az elvárások? Hogy lehet az, hogy a határvédelem tekintetében Magyarország egyedül volt, manapság meg már Ausztria, Horvátország is hazánk álláspontján van? Miért fontos a közelgő EP-választás?

Ezeket a kérdéseket vizsgálta meg A nyolcasban, az Echo TV műsorában G. Fodor Gábor Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel. A műsort minden vasárnap este 19 óra 10 perctől láthatják a tévénézők.

888 nyomán

 

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...