2018-06-20

Emmanuel, már holnap küldünk neked 9000 migránst!

Oszd meg másokkal is!

Bekérették Franciaország olaszországi nagykövetét a római külügyminisztériumba szerda reggel, miután Párizs bírálta az olasz kormány döntését az Aquarius nevű hajó kizárásáról az olaszországi kikötőkből. Olasz sajtóértesülések szerint Rómában emiatt fontolgatják Giuseppe Conte miniszterelnök pénteki párizsi útjának lemondását. A hajót Soros György pénzelte szervezetek működtetik, gyakorlatilag csempészhajónak használják.

Az Enzo Moavero Milanesi vezette olasz külügyminisztériumban magyarázatot várnak a francia elnöki hivatal keddi közleményére. Ebben Emmanuel Macron francia elnök felelőtlennek és cinikusnak nevezte a római kormány magatartását.

A római kormánypalota szintén közleményben válaszolt, hangsúlyozva, hogy Róma nem fogadhat el álszent leckéztetést olyan országoktól, amelyek a migrációval szemben mindig más irányba fordították tekintetüket.
Olaszországban ennél is nagyobb visszhangja volt annak, hogy Gabriel Attal, a Macron vezette En Marche párt brüsszeli szóvivője egyenesen “undorítónak” nevezte az olaszok eljárását.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormányzó Liga politikusa kedd esti televíziós interjújában kijelentette, hogy menedékkérők áthelyezésében Franciaország magatartása volt eddig a legméltánytalanabb, mivel Párizs az általa vállalt majdnem tízezres kvótából eddig 640 menedékkérőt vett át.

Emmanuel ha tényleg arany szíved van, már holnap átküldünk neked további kilencezret! – üzente Matteo Salvini a francia elnöknek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az olasz miniszterelnök pénteken indul Párizsba, első európai látogatására, és Emmanuel Macron is fogadja őt. Olasz sajtóértesülések szerint azonban az olasz fél a látogatás lemondását mérlegeli.

Olaszország vasárnap megtagadta a Soros György által szponzorált civil szervezetek által működtetett, 629 migránst szállító mentőhajó kikötését, de Málta sem fogadta a hajót. Az Aquariuson utazó menekülteket végül olasz hajók segítségével szállítják át Spanyolországba, amely felajánlotta, hogy fogadja őket.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!