2018-03-10

Eltűnhet a víz a Földről? A világ vizesélőhelyeinek száma 87%-kal csökkent! Így Magyarország hatalmi helyzetbe kerülhet!

Oszd meg másokkal is!

A riasztó tendencia folytatódik és n 5-10 éven belül katasztrófába torkollhat.

Megrázó adatokat hozott nyilvánosságra a WWF, mely szerint alaposan veszélybe fogja magát sodorni a világ legfeljebb 10 éven belül.

Arról van szó ugyanis, hogy a világ vizesélőhelyinek a száma nagyon nagymértékben lecsökkent. Ez azt jelenti konkrét számokban, hogy a 87%-uk eltűnt a bolygóról.

Ez valami elképesztően félelmetes arány, és ez mindössze pár évtized alatt következett be. Ha a helyzet tovább romlik – és úgy tűnik, egyelőre fog – akkor bolygószintű katasztrófával nézhetünk szembe.

A helyzet azért ennyire súlyos, mert alapvetően ezek a területek felelősek azért, hogy elsimítsák az árhullámokat, védve az embert a katasztrofális áradásoktól. Mindezek mellett magukba szívják és tárolják a tavasszal érkező vizeket, majd a nyári csapadékhiányos időszakban biztosítják a vizet a növényeknek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ezek elpusztulásával, megszűnésével alapjaiban alakulhat át a Föld arca, az egyes vidékek, és a klíma, ami összességében egy jóval szárazabb Földet eredményezhet majd.

Nem lesznek ilyen területek, melyek a talaj vízellátását javítanák, így hacsak nem öntözünk majd mindent mesterségesen, terméketlenné fog válni világszerte a Föld talaja.

Ha azt hisszük, hogy ez csak a világ többi részén zajló folyamat, súlyosan tévedünk. Magyarország ugyanis elvesztette vizesélőhelyeinek döntő többségét, emiatt gyakran előfordul, hogy a tavaszi árvízveszély után hamar jelentkezik a nyári aszály.

A nyári aszály kezdi majd elsivatagosítani az egyes vidékeket, és valahol ez a komoly kiszáradás már meg is kezdődött.

Magyarország illetve a Kárpát-Medence köztudottan vízgyűjtő terület, ahol az aszályosodás ugyan veszélyes lehet, de a föld alatti víz tartalékok nagyon sokáig kitartanak.

Megoldás aligha van, csakis olyan módszerekhez folyamodhatunk, ami időbe, energiába, és pénzbe fog kerülni. Ilyen megoldás lenne, ha a folyókat kísérő természetes mély fekvésű területeken megfelelő mérnöki módszerekkel kiengednénk az áradás vizét és elraktároznánk a nyári időszakra.

A folyók élővilágának hanyatlása is várható majd az elkövetkező években, mivel a vizes területek másik fő előnye az volt, hogy nem csak vizet pótoltak a környező vidékekre, de biztosították a biológiai diverzitást.

Sokan felvetették azt a kérdést, hogy hová vezethet majd ez a folyamat. Kiszárad a Föld? Nos, a helyzet nem ennyire fekete és fehér de gyakorlatilag valóban arról van szó, hogy az egész bolygó kezd elsivatagosodni.

Vagyis egész pontosan két út áll a bolygónk előtt.

Vagy tényleg lassan kiszárad, és a Marshoz hasonlóan ne lesz többé kedvező a legtöbb életforma számára, vagy pedig a Golf-áramlat “még időben” leáll, ezzel egyfajta biztonsági kioldóként elkezdi lehűteni a bolygót, mely egy kisebb jégkorszakban csúcsosodik majd ki.

Ennek is katasztrofális hatásai lesznek, de ebben az esetben a Föld átlaghőmérséklete csökkenni fog, és néhány ezer év alatt visszatér minden a korábbi állapotokhoz.

A Világ Titkai nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!