2018-09-14

Életfogytiglani börtönre ítélték a Bécsben késelő afgán terrorista migránst

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

Életfogytiglani börtönre ítélte csütörtök este a bécsi tartományi bíróság azt a 23 éves afgán férfit, aki március 7-én késsel támadt több emberre az osztrák fővárosban, négyüket megsebesítve. Az ítélet még nem jogerős, – írja az Origo.hu.

Az esküdtek négy rendbeli gyilkossági kísérlet bűncselekményében találták bűnösnek a férfit.

Az afgán migráns a Praterstrassén támadt egy háromtagú családra – egy 67 éves apára, 56 éves feleségére és 17 éves lányukra -, majd a Praterstern vasút- és metróállomásnál egy 20 éves afgán ismerősét késelte meg, akinek kábítószert adott el. A férfi rátámadt egy járókelőre is, aki útját próbálta állni, de ő el tudta kerülni késszúrásokat.

A legsúlyosabb sérüléseket a családapa szenvedte el.

A férfi az elkövetést követően beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy hogy kábítószer-fogyasztás miatt kitették a menekültszállásról, elégedetlen volt életével, s egy hotel portása ráadásul homoszexuálisnak nevezte. Ezt követően két kést szerzett, hogy kérdőre vonja a szállodai alkalmazottat, és útközben a családdal találkozott, akikről az a benyomása támadt, hogy kinevetik őt. A késelés után kábítószer-kereskedő barátján akart bosszút állni életkörülményei miatt, őt késsel szintén megsebesítette.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A vádlott a per során azonban már – nyilván ügyvédi tanácsra – azt állította, alig emlékszik valamire, s az ítélethirdetést követően bejelentette: fellebbezni fog és a döntés megsemmisítését fogja kérni.

Az ügyész perbeszédében “a törvény teljes ereje nyújtotta lehetőségeket kiaknázva” életfogytiglant követelt. Közülünk bárki áldozatul eshetett volna, aki az elkövető útjába kerül a Praterstrassén – hangsúlyozta a vádhatóság képviselője. Vagyis egyértelműen terrortámadásról volt szó.

Az afgán férfi ausztriai előéletéről Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány az osztrák televízió híradójában márciusban elmondta, hogy 2015-ben folyamodott menedékjogért, de kivonta magát az eljárás alól, és egy időre eltűnt. Később kábítószeres közegben tűnt fel. A hatóságoknak korábban azt mondta, hogy távozni akar Ausztriából. Ők meg ezek szerint elhitték.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...