2018-09-14

Elégedettek a német politikusok: lazán gyilkolásznak a migránsok, de a “karlendítés-bűnözést” legalább üldözi az állam

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Gyorsított eljárásban ítéltek el egy 33 éves férfit, aki az utóbbi napokban tartott chemnitzi hazafias tüntetések egyikén Hitler-köszöntést mutatott a tömegnek. A meg nem nevezett férfi 2000 eurós büntetést és nyolc hónapos felfüggesztett börtönt kapott.

A most elítélt férfi szeptember elsején, az Alternatíva Németországért és a PEGIDA mozgalom által szervezett nagygyűlésen “követte el a bűncselekményt”.

Pénteken lesz egy újabb per is Chemnitzben, akkor egy 34 éves férfi áll a bíróság elé “hasonló cselekedetek” miatt. A berlini politikusok a DW hírportál szerint üdvözölték a gyorsított eljárások lefolytatását, szerintük az ítéletek azt mutatják, működik az alkotmány és a jogállam.

Frissítés: egy kis hab a tortán:

“Az utóbbi hetek szélsőjobbos tüntetésein egyre többen használtak náci jelképeket, ezt elégelte meg egy művész, aki szobraival szeretné megmutatni, milyen veszélyes dolog a vak gyűlölet” – írja a BBC nyomán ugyancsak a HVG.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...


Fotó: Getty Images

A lap készségesen elmagyarázza, hogyan kell értelmezni a látottakat:

A tüntetéseken többször is előfordult, hogy egyesek náci jelképekkel fejezték ki a véleményüket: a legtöbben náci karlendítéssel köszöntötték egymást, ami tilos Németországban.

Az ellentüntetők most egy új módját választották a szélsőjobboldali csoportok idegengyűlölete elleni tiltakozásnak: 10 bronzszobrot állítottak fel Chemnitz különböző részein. A szobrok egy vicsorgó farkast ábrázolnak, amely éppen náci karlendítésre emeli egyik mancsát. A szobrok kihelyezői szerint az alkotó, Rainer Opolka azért éppen a farkast választotta, mert a Németország-szerte létező szélsőjobboldali csoportok gyakran farkasokként hivatkoznak magukra.

A szobrok egyfajta görbe tükröt is tartanak a neonáciknak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a vak gyűlölet és a szélsőjobboldali radikalizmus csak bajt hozhat az országra. Nem ez az első eset, hogy a szélsőjobboldali megmozdulás ellen tiltakoznak a városban: a múlt héten több tízezer ember vett részt Chemnitzben egy gyűlöletellenes jótékonysági koncerten.

Kuruc nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...