2017-06-08

Egy szíriai menekült késelte meg a vöröskereszt egy munkatársát

Oszd meg másokkal is!

Leszúrta a Német Vöröskereszt (DRK) egy munkatársát szerdán egy szíriai menekült a németországi Saarbrückenben, az áldozat a helyszínen meghalt, a támadót őrizetbe vették.

A 27 éves szíriai férfi a DRK menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó és terápiás központjában követte el a halálos késelést. Az áldozat a tanácsadója, egy 30 éves pszichológus.

A szíriai férfi a támadás után elmenekült, de már a közelben elfogták. A támadást vita előzte meg. A késelésig mérgesedő konfliktus kiváltó oka egyelőre ismeretlen, azt viszont már megállapították, hogy nem terrortámadásról van szó – idézték hírportálok a saarbrückeni rendőrség szóvivőjét.

Az áldozat 2014 óta dolgozott az intézményben, a Hope (Remény) nevű projektben dolgozott, amelyben traumatizált embereket támogatnak az újrakezdésben.

A DRK Saar-vidék tartományi szervezetének vezetője a tragédia után a helyszínre sietett, kifejezte részvétét az áldozat hozzátartózónak és biztosította őket a szervezet támogatásáról.

A tartományi DRK szóvivője elmondta, hogy a tanácsadó és terápiás központban dolgozókat mélyen megrázta az eset. Az egyelőre felbecsülhetetlen, hogy a halálos támadás milyen következményekkel jár az intézmény további munkáját illetően. A háborús menekültekkel végzett munkában mindig van “bizonyos kockázat” – tette hozzá.

Híradó nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!