2017-11-11

Egy pakisztáni orvos szerint a szexuális zaklatás csak kulturális különbségek

Oszd meg másokkal is!

A manchesteri Trafford Kórházban dolgozó pakisztáni származású orvos, Imran Qureshi szexuálisan zaklatott egy vele dolgozó, még tanuló státuszban levő nővért. Amikor az ügy az orvosi kamara etikai törvényszéke elé került, Qureshi azzal védekezett, hogy ő nem is tudta, hogy szexuálisan zaklatja a női kollégáját, hiszen Pakisztánban egészen  “mások a kulturális szokások”, mint Nagy-Britanniában.

A kétgyermekes, 44 éves Imran Qureshi a vele együtt dolgozó 21 éves nővért a közös műszakjuk közben többször is arról faggatta, hogy volt-e, illetve van-e most barátja. Majd pedig amikor kettesben maradtak az egyik helységben, akkor az orvos a falhoz szorította a nővért, és erőszakkal megmarkolta a melleit. A nővér kiszabadította magát a zaklató kezeiből, majd pedig telefonjával rögzítette a Pakisztánból érkezett orvos által ezek után elmondottakat.

Az azóta már a hatóságok, így az orvosi etikai bizottság elé is odakerült hangfelvétel tanúsága szerint Qureshi ekkor – mintha mi sem történt volna – arról kezdett beszélni a nővérnek, hogy nagyon szépnek tartja őt, illetve hogy mennyire magányosnak érzi magát, mivel megromlott a házassága, és ezért azt javasolja a nővérnek, hogy az létesítsen vele szexuális kapcsolatot.

Qureshit később a manchesteri bíróság 20 napnyi közösségi munkavégzésre ítélte, miután elítélték a szexuális zaklatás miatt. A bíróság azt is elrendelte, hogy a pakisztáni orvos öt évre kerüljön be a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

Emellett az orvosi kamara pedig felfüggesztette Qureshi szakmai praktizálási jogát. Ezt azonban nem volt hajlandó elfogadni a pakisztáni orvos, amiért az Országos Orvosi Kamarához fordult fellebbezve a felfüggesztése ellen.  A napokban pedig az orvosi kamara elkezdte újratárgyalni, hogy a manchesteri Trafford Kórházban 2015 júniusában mi is történt. Ezen a tárgyaláson a pakisztáni orvos azzal védekezett az ellene felhozott szexuális zaklatási váddal szemben, hogy ő nem tudta, hogy a munkatársnője melleinek a megfogásával szexuális bűncselekményt követ el, mivel Pakisztánban, ahonnan ő származik, ott mások a kulturális szokások.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A kamarai tárgyalásról szóló beszámolók szerint a kulturális különbségekkel való érvelés mellett az orvos egyébként az eljárás során a megbánásnak a legkisebb jelét sem mutatta.

Qureshi orvosetikai ügyének tárgyalása még folytatódik.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!