2019-01-05

Egy hackercsoport hozzáfért a szeptember 11-ei terrortámadás titkosított aktáihoz

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

The Dark Overlord nevű hackercsoport birtokába kerültek a 9/11-es terrormerényletek titkos aktái. A kiberbűnözők azzal fenyegetőznek, hogy a dokumentumokat nyilvánosságra hozzák, ha nem teljesítik követeléseiket.

A kiberbűnözők birtokába elmondásuk szerint több mint 650 titkos dokumentum van a 2001. szeptember 11-i New York-i terrormerényletekről.

A hackerbanda azzal fenyegetőzik, hogy, ha az általuk megnevezett vállalatok nem fizetnek váltságdíjat, nyilvánosságra hozzák a titkosított aktákat, és az Egyesült Államok is pusztító következményekkel számolhat.

A 650 titkos dokumentum valószínűsíthetően különböző biztosító társaságoktól, ügyvédi irodáktól, kormányzati szervektől származhat, ez azonban csak töredéke annak a 18 ezer aktának ami a szeptember 11-ei terrortámadásokat érinti.

Az iratok feltehetően az USA közlekedésbiztonsági hatóságához, a TSA-hoz köthetőek, valamint az amerikai szövetségi légügyi hivataltól (FAA) ellopott jelentések.

A hackerek újév napján, egy Twitter-bejegyzésben közölték, hogy a dokumentumok a birtokukba kerültek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...
A Dark Overlord a váltságdíjat kétmillió dollárnyi Bitcoin megfizetésével követeli!

A hackercsoport megfelelő összeg megfizetése mellett hajlandó átadni a dokumentumokat különböző terrorista csoportoknak, külföldi kormányoknak és médiának is. Az RT információi szerint a kiberbűnözőket kifejezetten a pénz motiválja.

A Dark Overlord 2016-tól aktív a kiberbűnözések terén. Korábban már követett el ehhez hasonló kibertámadásokat, 2017-ben Netflix sikersorozatának, az Orange is the New Black több epizódját is ellopták, és szintén váltságdíjat követelték értük. A szolgáltató azonban nem fizetett, így a hackerek még a premier előtt feltöltötték az internetre az új epizódokat. A csoport magánvállalatokat, és ügyvédi irodákat is megtámadott korábban.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...