2019-01-09

Egy brit férfit is megpróbáltak lefejezni a skandináv lányokat meggyilkoló muszlimok

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is sokat segíthetsz!

Egyre több hátborzongató részlet derül ki azokról a szélsőséges iszlamistákról, akik még december közepén brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak, majd meggyaláztak két skandináv lányt Marokkóban.

Hétfőn több százan gyűltek össze arra a megemlékezésre, amelyet Norvégiában, a Délkelet-Norvégiai Egyetemen tartottak. Kétperces néma csönddel és főhajtással emlékeztek meg a 28 éves Maren Uelandról és a 24 éves Dane Louisa Vesterager Jespersenről, akik mindketten az egyetem diákjai voltak, és mindketten a marokkói Atlasz-hegységben vesztették életüket december 16-án.

Mi történt velük? A két lány decemberben együtt utazott Marokkóba, és kísérő nélkül indultak el túrázni a hegyekbe. Mindkét nő a multikulturalizmus nagy híve volt. A két lánynak azt tanították, hogy azok az emberek, akik nem hisznek abban, hogy az iszlám csak a béke vallása, rasszisták és iszlamofóbok, akikre undorral és megvetéssel kell tekinteni. A hegységben a lányokat iszlamisták fogták el, akik videóra vették, ahogy egy nagy késsel lefejezik a két nőt, élettelen fejüket a holttestükre dobják, majd leköpik őket. A döbbenetes kegyetlenségről tanúskodó videót a telefonján keresztül elküldték az egyik áldozat anyjának is.

Az eset kapcsán azóta 22 embert vettek őrizetbe Marokkóban, a vádlottakat terrorizmussal gyanúsítják. Az egyik elkövető spanyol-svájci származású. A gyilkosok és segítőik egy Iszlám Állam által inspirált szervezethez tartoztak, ám közvetlen kapcsolatuk nem volt az ISIS-szel.

Egy brit állampolgárságú férfit is megkíséreltek lefejezni

Sajtóértesülések szerint a vérszomjas iszlamistákból álló csoport a skandináv lányok meggyilkolását megelőzően egy idősebb brit férfire figyelt fel, aki szintén a hegységben túrázott, szintén magányosan. Az iszlamisták eleinte barátsággal közelítettek a férfihez, majd erőszakoskodni kezdtek vele. Beszámolók szerint

a férfi élete azon múlott, hogy bevallotta, ő maga is az iszlámban hisz, ezért a terrorcsoport élve elengedte a kirándulót.”

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Annette Bischoff, aki annak az egyetemi szaknak a vezetője, amelyen a lányok tanultak, az esettel kapcsolatban azt mondta: “beszéltünk a diákokkal és próbáltuk felfogni a felfoghatatlant. Ez nagyon nehéz mindannyiunknak, különösen azoknak, akik ismerték őket és velük tanultak” – tette hozzá a kivégzett diákok tanára.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...