2019-03-14

Eddig 3000 dzsihadista adta meg magát az ISIS utolsó bástyájának ostroma közben

Oszd meg másokkal is!

Az Egyesült Államok által támogatott kurd erők 3000 dzsihadistát fogtak el az ISIS utolsó bástyájának ostroma közben. Ők főként az ISIS-harcosok családtagjai, – írja a 888.hu.

Az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) az ISIS utolsó bástyáját, Bagúzt ostromolják. Az ostromzár alatt levő várost napok óta bombázzák az SDF erői. Kedden 3000 egykori ISIS-beli, többségében nő és gyermek adta meg magát, azonban több száz ISIS-harcos még mindig kitart – írja a Deutsche Welle.

3000-re emelkedett azoknak az ISIS-tagoknak a száma, akik megadták nekünk magukat – közölte az SDF szóvivője, Musztafa Bali.

A magukat megadók előre jelezték szándékukat, így kedden az SDF felhagyott az ostrommal, hogy elhagyhassák a várost azok, akik nem vesznek részt a harcokban. A Bagúzból menekülők az utolsó pillanatot használták ki, ugyanis az SDF erői rohamra készülnek az ISIS utolsó területét jelentő település ellen.

Az SDF egyébként többször is elhalasztotta a végső támadást, főként azért, mert a városban harcoló dzsihadisták korábban magukkal vitték oda családjukat, feleségeiket, gyermekeiket is. Így az amerikai légierő által megtámogatott kurdok arra vártak, hogy a civilek elhagyhassák a települést.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Bagúzból december óta 60 ezren menekültek el, köztük számos ISIS-harcos is lehet. A dzsihadisták pontos számáról még becslést is nehéz készíteni, a nagy-britanniai Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint mintegy 6 ezer dzsihadista lehet a menekültek között.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...