2017-08-06

Dzsihadisták százai térnek “vissza” Franciaországba – szabadon hagyják őket, majd nyafognak, hogy terrorveszély van

Oszd meg másokkal is!

Franciaországba 271 dzsihadista tért vissza, miután Irakban vagy Szíriában harcoltak szélsőséges szervezetek fegyvereseiként, az ügyészség mindannyiuk ellen vizsgálatot indított – közölte Gérard Collomb francia belügyminiszter.

A francia hatóságok szerint összesen mintegy 700 francia állampolgár ment a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A 217 felnőtt mellett 54 kiskorú francia állampolgár is hazatért a háborús övezetből.

A visszatérők közül “van, aki őrizetben van”. Collomb úgy értékelte, hogy nagyon magas a veszélye annak, hogy terrortámadás történik Franciaországban. (De persze a terrorveszély és az között, hogy a visszaérkező hulladékok közül csak néhányan vannak őrizetben, semmi összefüggés sincs… – a szerk.) Említést tett a párizsi Champs-Élysées-n történt két merényletről, és hét olyan kísérletről is, amelyeket a francia hatóságoknak sikerült meghiúsítaniuk.

A belügyminiszter arra is kitért, hogy összesen már 18 500-nál is több ember neve szerepel azon a megelőzési célból felállított listán, amelyen a hatóságok azokat tartják nyilván, akik radikális viselkedést mutatnak. (De persze ők is szabadon járnak-kelnek, s csaphatnak le bármelyik pillanatban, egy késes vagy autós támadáshoz ugyanis nem kell sok készülődés – a szerk.)

Franciaországban 2015 novembere, a 130 halálos áldozatot követelő terrortámadások óta több mint 100-an váltak már iszlamista merényletek áldozataivá. Az országban a 2015-ös támadások óta rendkívüli állapot van érvényben, amely különleges jogkörökkel ruházza fel a hatóságokat, és amelynek bizonyos elemeit várhatóan állandósítani fogják a következő hónapokban a parlament elé kerülő, új terrorellenes törvény révén.

A fotón:”Francia hadsereg, megfizetsz, a muszlimok már úton vannak!” – Iszlamista tüntetés Londonban a francia nagykövetség előtt (fotó: Reuters)

(MTI, Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl