2018-12-06

Bukják az 5 milliót! For­du­lat az olasz­lisz­kai lin­cselő ügyé­ben: ez tör­tént a bör­tön­ben

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Szögi Lajos csa­ládja öt­mil­liós összeg­hez jut­hat. Ez az olasz­lisz­kai lin­cse­lés el­ső­rendű vád­lott­ja­ként 17 évre ítélt ifjabb H. Dezső úgy­ne­ve­zett sé­re­lem­díja.

A férfi a börtönkörülmények – az illemhely, a meleg víz hiánya és a szellőztetés – miatt perelte be a magyar államot, és első fokon nyert. A kártérítési igény egy emberként háborította fel a közvéleményt, ráadásul a Szögi családnak jogerősen megítélt 46 milliós kártérítésből az agyonvert tanár hozzátartozói eddig egy fillért sem láttak.

Ha a végzés jogerőssé válik, H. Dezső egy fillért sem fog kapni az ötmilliós összegből – mondta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Surdy Miklós ügyvéd. – A fogvatartottaknak megítélt összegeknél először ugyanis az elmaradt gyermektartási díj és a sértettek vagy hozzátartozók polgári jogi igényének kielégítése élvez elsőbbséget. Mivel Szögi Lajos családjának korábban 46 milliós kártérítést ítéltek meg jogerősen, az ötmilliót ők kapják – magyarázta Surdy Miklós, aki korábban bíróként tevékenykedett.

Szögiék azonban csak akkor kaphatják meg ezt a pénzt, ha a végrehajtási eljárás folyamatban van. Utóbbi tényét Helmeczy László, a család ügyvédje megerősítette. Hozzátette, a 46 milliós kártérítés mára már körülbelül 60 millió forintra szökött a kamatok miatt.

Ripost nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...