2017-11-13

Brüsszeli rendőrök a migránsbalhéról: “Nem állíthattuk meg őket”

Oszd meg másokkal is!

Sok rendőr arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók őrjöngését a belga fővárosban.

Habár rengeteg rendőr volt szolgálatban szombat este, nem tudták megakadályozni, hogy a migránshordák törjenek-zúzzanak a fővárosban. Több, a neve elhallgatását kérő rendőr szerint is bármilyen szomorú, nem volt lehetőségük a tombolás megfékezésére.

Azután kezdődött őrült rongálás Brüsszelben, hogy a marokkói válogatott kijutott a VB-re Elefántcsontpart kiejtésével. Az örömittas marokkói migránsok óriási anyagi kárt okoztak a rombolással, több boltnak is betörték a kirakatát

A helyiek kiakadtak a brüsszeli rendőrségre, mondván nagyon későn értek ki a helyszínre. Oliver Slosse, a brüsszeli rendőrség szóvivője a VRT Newsnak elmondta, hogy elegendő számú rendőr dolgozott a fővárosban szombat este, csak a hatóság embereinek előbb a közrendet kellett helyreállítaniuk, mielőtt a boltok megvédésével tudtak volna foglalkozni.

Nagyon sok bejelentést kaptunk, szelektálnunk kellett a hívások között”– mondta a szóvivő.

A nevük elhallgatását kérő rendőrök szerint azonban ez nem teljesen így történt. Elmondásuk szerint Slosse kijelentései távol állnak az igazságtól. Korábban sejtették, mekkora balhé lehet majd a fővárosban, mégsem rendeltek be a szokásosnál több rendőrt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Amíg a meccs tartott, nem volt semmi baj. Aztán a sípszó után kimentek az utcákra, és tombolni kezdtek. Nem voltunk elegen, hogy időben reagáljunk”– fogalmaztak.

A rendőrök szerint minden eszközük megvolt arra, hogy helyreállítsák a rendet és megállítsák a migránshordákat, azonban történt egy kis bökkenő: nem használhatták őket.

Volt gumilövedékünk, volt könnygázunk, csak engedélyünk nem volt. Ezért törhették szét a kirakatokat”– állítják a rendőrök, akik szerint ha felfednék személyazonosságukat, másnap már kereshetnének új állást.

888 nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!