2017-05-19

Bru­tá­lis tá­ma­dásra ké­szül az Isz­lám Állam

Oszd meg másokkal is!

Sötét jö­vőre ké­szül­het­nek a ter­ro­ris­ták­kal küzdő ka­to­nák – de akár Eu­rópa is, ha az Isz­lám Állam be­veti pusz­tító fegy­ve­reit.

Egyre jobban szorongatják a terrorszervezet csapatait a szövetségesek, ezért az Iszlám Állam védett területre helyezi át apparátusát. Az átcsoportosítás komoly veszélyeket rejt magában: a terroristák most először terelik egy „sejtbe” az összes vegyészt és fegyverszakértőt, aki őket szolgálja – és akik képesek vegyi fegyverarzenált előállítani.

A szíriai Rakka, az Iszlám Állam önkényesen kikiáltott fővárosa felé egyre nközelít a szír, a kurd és a koalíciós hadsereg, ezért a harcosokon kívül a terroristák mindent átszállítottak az iraki határ közelébe, az Eufrátesz völgyébe. Itt állomásozik most a vegyi fegyver specialisták brigádja is, akik még sosem dolgoztak együtt, hiszen a terrorszervezet végig a területén szétszórva foglalkoztatta őket. Összehívásuk pedig nem sok jót ígér, főleg, hogy az Iszlám Állam már rég megszerezte a fegyverek előállításához szükséges eszközöket.

A terroristák április óta eddig legalább 15 alkalommal vetettek be Moszulban vegyi fegyvert, és nem kérdés: bármikor újra megtennék. Ez viszont súlyosbíthatja a háborús válságot.

Egy amerikai ezredes szerint viszont azt senki sem szeretné látni…

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!