2018-02-09

Breaking: visszalép Orbán legnagyobb ellenfele!

Oszd meg másokkal is!

Orbán Viktor legnagyobb külföldi bírálójáról érkezett váratlan hír.

Martin Schulzról van szó, aki már az Európai Parlament elnökeként is Orbán Viktornak és politikájának egyik legnagyobb külföldi bírálója volt. folyamatosan kritizálta a magyar kormányfőt, legutóbb januárban kelt ki magából, mert Magyarország nem akar menekülteket befogadni, de az uniós támogatásokat elfogadja.

Még tegnap is arról volt szó, hogy Schulz lesz a német külügyminiszter, és ebben a pozíciójában is ilyesmire lehetett volna számítani tőle, vagyis nem nagyon könnyítette volna meg Magyarország helyzetét.

Most azonban a Spiegel azt az értesülést hozta ki, hogy Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt elnöke mégsem lenne külügyminiszter az új német kormányban -írja az Index a német lapra hivatkozva.

A lap szerint a párton belül sokan ellenezték, hogy ő vezesse a külügyi tárcát a most alakuló új német nagykoalícióban. A német RND szerint Schulz pénteken hivatalosan is bejelenti visszalépését.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Schulz öt évig volt az Európai Parlament elnöke. Tavaly év elején a gyengélkedő SPD elnökévé választották. Kezdetben jelentősen tudta növelni a párt támogatását, az SPD azonban a tavaly szeptemberi választásokon történelmének legrosszabb eredményét érte el. utána mondta azt, hogy semmiképp nem akarnak Merkelékkel együtt kormányozni, aztán mégis fordult a köpönyeg: mégis nagykoalícióra léptek Merkel pártjával, s az SPD népszerűsége ettől még tovább esett. A pártban az is felmerült, hogy Martin Schulznak az SPD éléről is távoznia kéne.

 Index, Blikk nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!