2017-10-10

Botrány! Hírhedt, női dzsihadistát foglalkoztatott a brit Munkáspárt

Oszd meg másokkal is!

Mielőtt a 33 éves etióp nőt felvették volna a brit Munkáspárt egyik londoni kerületi tanácsához, azelőtt csaknem 10 évet ült börtönben bűnsegédlet miatt a 2005-ös, londoni metróban megkísérelt robbantásokkal összefüggésben.

A Mulumebet Girma névre hallgató, Etiópiából származó nő az állását úgy szerezte meg, hogy egész egyszerűen hazudott múltjáról, letagadta büntetett előéletét. A Munkáspárt helyi tanácsának munkaerő-felvételért és elbocsátásokért felelős munkatársai pedig – az előírásokkal ellentétben – nem törték magukat annak érdekében, hogy alaposan utánajárjanak az amúgy hírhedt terroristanő életének.

A nőt ugyanis jogerősen 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, miután sógorának, Hussein Osmannak – aki 2005-ben öngyilkos merényletet próbált meg elkövetni a londoni metróban – menedéket nyújtott a házában, szándékosan megtagadva bejelentési kötelezettségét. A merényletkísérletre azután került sor Londonban, hogy néhány héttel korábban 52 ember vesztette életét hasonló, iszlamista támadásban.

Mindezek ellenére a jó magaviselete miatt korábban szabaduló Mulumebet Girmát 2013-ban felvették a Munkáspárt helyi tanácsához, ahol annyira elégedettek voltak vele, hogy idővel még a tanács belső újságának címlapjára is felkerült a szépsége miatt. Sajtóértesülések szerint a munkaerő-felvétel körüli botrány napvilágra kerülését követően a nőt azonnali hatállyal kirúgták.

888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!