2017-06-19

“Biztonságos teret” követelnek a muzulmánok Ausztráliában

Oszd meg másokkal is!

Alaposan kiütötte a biztosítékot Ausztráliában egy iszlám szervezet javaslata, melyben azt követelik, hogy a hatóságok olyan fórumokat hozzanak létre, ahol a fiatal muzulmánoknak “biztonságban” vitathatnák meg a rendhagyó témákat is.

A Viktória Iszlám Tanács elmondása szerint ezek a fórumok lehetővé tennék a fiatalok véleményének “tisztelettudó és intelligens megvitatását és az ideológiai ütközések megnyilvánulását is”.

Azonban Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke nem ért egyet a szervezet javaslatával. Elmondása szerint nem éppen a legjobb ötlet olyan fórumok létrehozása, ahol radikalizálódhatnak a fiatalabb generáció tagjai.

Viktória államban nemrég súlyos terrortámadás történt. Egy Yacqub Khayre nevű ember megölt egy férfit, megsebesített három rendőrt, egy nőt pedig túszul ejtett egy lakóházban hétfő este. Később a kiérkező erősítés végzett vele. A hatóságot “elszigetelt esetnek” nevezték a lövöldözést, ami Ausztrália 2008-ban bevezetett fegyver-ellenes politikája miatt különösen érzékenyen érintette a nemzetet.

Ausztrália az elmúlt évek alatt számtalan terrortmáadást akadályozott meg a kontinensen, de a 200 ezer muzulmán taggal rendelkező Viktória Iszlám Tanács azt állítja, hogy muszlim közösség lelki és egyéb problémákkal küszködik a terrortámadások után elterjedő ellenérzések miatt.

A tanács globális példákat hozott fel a kissé radikálisabb ötletek megvitatására, de a kéréseik nem hatották meg a miniszterelnököt, aki egyértelműen elutasította a hasonló próbálkozások támogatását:

“Nagyon aggaszt a javaslat, hogy egy olyan teret akarnak létrehozni, ahol egy radikalizáció-ellenes program keretében tulajdonképpen radikalizáció folyhat. Én ebben az ötletben semmi érdemre valót nem találok.”

Híradó.hu nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl